Ada Solomon, intrerupta de TVR la Premiile GOPO. Cunoscuta producatoare de filme Ada Solomon a fost cea careia i-a fost inmanat premiul pentru cel mai bun film, „Un pas in urma serafimilor”, la Premiile GOPO de anul acesta.

Actrita Tora Vasilescu a anuntat numele peliculei castigatoare. Chiar in timpul discursului sau, Ada Solomon a fost „taiata” de producatorii TVR, peste ea intrand genericul de final al galei.

Coincidenta sau nu, cea mai premiata producatoare de film din Romania si totodata primul producator roman de film care a fost pe lista scurta a Oscarurilor tocmai se angajase intr-un discurs critic la adresa autoritatilor:

„Iubiti guvernanti, fanionul asta pe care il reprezinta cinematografia e alcatuit dintr-o breasla mica. Dintr-o breasla mica, cu nevoi specifice. Iubite autoritati, sunt lucruri foarte mici pe care le puteti schimba, astfel incat artistii sa se simta onorati la ei acasa. Sunt lucruri foarte mici care le-ar face viata mai usoara, si e o viata dificila, asa cum nu pare, pentru ca stiti cum sunt artistii, ei in lumina reflectoarelor n-au voie sa se arate altfel decat puternici, stralucitori, extraordinari. Nu e chiar asa. Sunt foarte multe mame in industria asta, sunt meserii care nu se fac in continuitate, pentru care nu exista niciun fel de reglementari fiscale, astfel incat sa asigure o existenta linistita, o siguranta a lucrului de creatie. Actorii sunt de multe ori nevoiti sa alerge intre diverse joburi, mai mult sau mai putin creative pentru a reusi sa reziste. Iubite autoritati, nu avem o sala de premiera de cinema pentru aceste filme-fanion ale culturii romane din ultimii zece ani. Si nu sunt…”, a declarat Ada Solomon pe scena Teatrului National din Bucuresti, pana in momentul in care a fost intrerupta de genericul TVR.

Cu putin timp inainte de discursul acesteia, prezentatorul Alex Bogdan ii precizase actritei Tora Vasilescu faptul ca mai are „50 de secunde”, insa din acel moment s-au mai scurs minute bune pana la urcarea pe scena a Adei Solomon.

 

Sursa: libertatea.ro