S-a gasit antidot impotriva guvernarii mediocre a PSD: fortele non-PSD trebuie sa faca front comun!

445

Prim-vicepresedintele PNL pentru strategii politice, Ilie Bolojan, a prezentat o solutie viabila pentru ca Romania sa scape de guvernarea „mediocra” a PSD.

Opozitia non-PSD, indiferent ca este vorba despre PNL, PMP-ul lui Traian Basescu, USR sau partidul lui Dacian Ciolos – Miscarea Romania Impreuna, trebuie sa faca front comun, sa aiba candidati comuni atat la locale, cat si la prezidentiale, daca vrea sa puna capat guvernarii „mediocre” a PSD, a declarat, la Digi24, prim-vicepresedintele PNL pentru strategii politice, Ilie Bolojan.

In aceasta idee, liberalul nu s-ar opune unei candidaturi a lui Vlad Voiculescu la Primaria Capitalei, daca se va dovedi ca fostul ministru al Sanatatii din Guvernul Ciolos este cel mai bine plasat intr-o astfel de cursa electorala.

„Exista doua posibilitati (privind strategia PNL la urmatoarele alegeri – n.r.). Prima, ca tabloul politic in 2020 sa arate ca si cel de astazi, cu un partid mare, PSD, si forte politice non-PSD dezbinate, varianta in care, in mod cert, in aproape toate marile orase din afara arcului carpatic va castiga PSD, nu neaparat datorita performantelor bune ale administratiei, ci datorita pulverizarii voturilor. Sau a doua varianta, care eu cred ca trebuie pusa in practica, este ca fortele non-PSD, fortele de centru-dreapta trebuie sa se adune si sa ofere cel mai bun candidat din fiecare localitate si sa se adune in jurul lui, in asa fel incat voturile din jurul lui, votul din primul tur – pe care PSD il foloseste ca o arma politica – sa fie intr-adevar folosit impotriva PSD si asta cred ca este solutia si pentru Bucuresti, si pentru sectoarele din Capitala, si pentru celelalte orase”, a declarat Ilie Bolojan.

Vorbim deci un candidat comun al opozitiei non-PSD.

„Trebuie facuta o intelegere, pe baza unor anchete sociologice, indiferent ca e vorba de Bucuresti, de Craiova, de alte localitati mari din Romania, trebuie selectat candidatul cu cele mai mari sanse, trebuie pregatit si indiferent de partidul de care apartine, trebuie sustinut. Si cred ca PNL poate sa faca aceasta chestiune. (…) Cred ca imediat dupa alegerile prezidentiale sau inainte de acestea (trebuie sa inceapa aceasta pregatire – n.r.), cand fortele non-PSD din nou trebuie sa se adune, trebuie formalizata din punct de vedere juridic o astfel de coalitie, pentru ca altfel, nu mai e timpul necesar sa selectezi oamenii si sa armonizezi interesele locale, care pot fi destul de diferite”, a precizat Ilie Bolojan.

Sursa: epochtimes-romania.com