S-a rupt lantul de iubire! Tariceanu i-a exclus din ALDE pe ministrii propusi de Dancila! „Aceste manevre reprezinta incercari disperate de salvare personala si de a prelungi agonia Guvernului pe care il conduceti”

307

Calin Popescu Tariceanu anunta ca cei trei disidenti din ALDE care au acceptat sa fie propusi ministri in cabinetul Vioricai Dancila „sunt decazuti din calittea de membri ALDE cu efect imediat”. Reactia vine dupa ce Dancila a anuntat o remaniere a Guvernului si a trimis la Cotroceni propuneri de ministri, inclusiv de la ALDE, chiar daca formatiunea a iesit oficial de la guvernare.

Presedintele ALDE a facut acest anunt in scrisori deschise adresate presedintelui Klaus Iohannis si premierului Viorica Dancila.

„In sedinta Delegatiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covarsitoare (83 voturi pentru si 2 abtineri) denuntarea protocolului cu PSD, precum si retragerea din coalitia de guvernare”, se arata in scrisoarea lui Tariceanu catre Dancila.

„In sedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie, s-a hotarat, tot cu o majoritate covarsitoare, excluderea oricarui membru ALDE care accepta o desemnare din partea altui partid intr-o functie publica fara acordul partidului. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizarile pentru functiile de ministri sunt decazuti din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, a mai spus presedintele ALDE.

Tariceanu ii cere lui Iohannis „sa ia in considerare prevederile articolului 85, alineat 3, din Constitutie”. Este articolul care prevede ca Executivul trebuie sa ceara votul Parlamentului, in cazul in care structura politica a acestuia se schimba.

Pe de alta parte, in scrisoarea catre Dancila, Tariceanu ii reproseaza: „Toate aceste manevre reprezinta incercari disperate de salvare personala si de a prelungi agonia Guvernului pe care il conduceti”.

Viorica Dancila ar vrea astfel sa evite votul Parlament pentru restructurarea Cabinetului. Dancila a apelat la disidentii din ALDE pentru a sustine ca Executivul nu si-a schimbat culoarea politica.

In partid s-au discutat in ultimele zile mai multe variante dar si riscul ca restructurarea sa nu treaca la vot. PSD a incercat o interpretare a Constitutiei, sugerand ca nu este nevoie de majoritatea de 233 de voturi pentru a aproba noua structura a Guvernului dupa iesirea ALDE de la guvernare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos