S-a rupt lantul de iubire. Tensiuni majore intre Dragnea si Dancila, marioneta nu mai raspunde la comenzi!

344

Surse din PSD citate de jurnalistii de la g4media.ro anunta ca Liviu Dragnea intentioneaza sa o schimbe si pe Viorica Dancila din functia de premier daca pana pe 20 mai, data la care este urmatorul termen in procesul sau, Guvernul nu va adopta ordonanta de urgenta cu modificari la Codurile Penale.

Dragnea a reluat presiunile asupra premierului Dancila inaintea sedintei CEX programata pentru miercuri, ora 12, la Palatul Parlamentului, unde ar urma sa voteze remanierea ministrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero si Tudorel Toader.

In locul lui Toader la portofoliul justitiei ar fi luate in calcul variantele Eugen Nicolicea, Serban Nicolae si Robert Cazanciuc. Daca premierul Dancila se opune schimbarii lui Toader, liderul PSD ar lua in calcul inclusiv scenariul reorganizarii guvernului. Acest lucru presupune votarea unei noi echipe guvernamentale in Parlament.

Un indiciu al tensiunilor majore dintre Dragnea si Dancila este o relatare a reporterului Antena 3 acreditat pe Guvern care a transmis, luni, informatia ca premierul nu este de acord cu remanierea propusa de liderul PSD pe motiv ca ar fragiliza pozitia partidului si a guvernului inaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai si in plina presedintie a UE.

Un alt indicator al degradarii relatiilor dintre liderul PSD si seful Guvernului este o alta informatie prezentata pe surse de ziarul Adevarul, care a titrat luni ca Anca Alexandrescu, prezentata drept ”cerberul lui Dragnea din Guvern” ar fi indepartat de premierul Dancila.

”Viorica Dancila incearca sa iasa de sub tutela Ancai Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din fasa, orice gand de razvratire al premierului, sustin surse politice pentru „Adevarul“. Tensiunile dintre Dancila si garda sa impusa de Dragnea vin in contextul in care premierul refuza sa adopte ordonanta de urgenta care l-ar salva pe liderul PSD de emotiile unei noi condamnari”, scrie Adevarul.ro.

Potrivit surselor in acest moment Dancila continua sa refuze adoptarea OUG, dar nu este clar daca va rezista presiunilor majore exercitate de liderii PSD. In plus, premierul Dancila ar fi fost deranjata de atacurile mediatice la adresa familiei sale, puse pe seama racirii relatiilor cu Dragnea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos