S-au incurcat in minciuni: Prefectul spune ca a semnat ordinul dupa 12 noaptea! Jandarmii au evacuat Piata Victoriei violent cu o ora mai devreme!

306

Prefectul Capitalei Speranta Cliseru s-a prezentat luni la Comisia de Aparare pentru a da explicatii in legatura cu interventia de la protestul din 10 august. Audierea nu a mai avut loc din lipsa de cvorum, insa a fost un bun prilej pentru jurnalisti sa o preseze cu intrebarile.

Incoltita, Speranta Cliseru a spus ca ea a semnat ordinul pentru interventia in forta a jandarmilor dupa miezul noptii, asta in conditiile in care actiunea a avut loc la cateva minute dupa ora 23:00.

„Violentele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au intamplat mult mai tarziu, cand s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanta unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea sa eliberam un spatiu si pe strazi sa se intample acte de vandalism sau de terorism. Cred ca era dupa 12 noaptea (cand am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu stiu ce spune MAI si eu spun ce spun eu”, a spus Speranta Cliseru, citata de Mediafax.

Ea a mai spus ca a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informatiilor de la Jandarmerie.

Declaratiile prefectului vin in contextul in care jandarmii au sustinut ca au primit ordin din partea Sperantei Cliseru la ora 23:11.

De asemenea, prefectul Capitalei a reiterat faptul ca nu a fost prezenta in centrul mobil de comanda, dar se afla intr-o cladire a Guvernului.

”Eu nu m-am aflat in centru de comanda. Nu existau doua centre. Eu nu m-am aflat in centru. Centrul mobil este intr-un vehicul mobil. Eu m-am aflat intr-o cladire din cladirile care apartin de guvern, dar nu in cladirea guvernului. Nu aveam niciun monitor”, a declarat Speranta Cliseru.

Ea a venit luni la Senat, pentru a participa la sedinta Comisiei de aparare, tema urmand a fi protestul de pe 10 august, dar sedinta nu s-a putut desfasura din lipsa cvorumului, fiind prezenti doar sase din cei 13 membri ai comisiei.

Sursa: Aktual24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos