S-au laudat ca IN SFARSIT AVEM CU CINE, dar neintelegerile interne au MACINAT relatia dintre Nicusor Dan si colegii din USR! Azi urmeaza sa-si anunte oficial DEMISIA!

385
Președintele USR Nicușor Dan a anunțat pe Facebook că va părăsi partidul. El a precizat că va susține o conferință de presă, joi, la ora 14.00, în care va explica motivele deciziei sale. Evenimentul zilei a aflat, din surse USR, cine va asigura interimatul la conducerea USR, până la alegerea viitorului lider al formațiunii, scrie evz.ro.

„Azi de la ora 14 la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputaților voi susține o conferință de presă in care voi detalia și voi explica demisia mea din USR”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Surse din interiorul partidului au spus pentru EVZ că vicepreședintele USR Elek Levente, lider al filialei din Cluj, va prelua funcția de președinte interimat al USR. Potrivit statului, interimatul USR este asigurat de vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul formațiunii politice care a avut loc luna mai.

Conform statutului, în Biroul Național sunt șapte posturi de vicepreședinte și 13 de membri simpli. Primii șapte candidați în ordinea numarului de voturi primite devin vicepreședinti, iar următorii 13 primesc un loc în BN.

La Congresul USR, care a avut loc la jumătatea lunii mai la Cluj, au fost aleși ca vicepreședinți, în ordinea numărului de voturi, următorii membri: președintele USR Cluj, Elek Levente, Vlad Alexandrescu, deputatul Ion Stelian, deputatul Dan Barna, deputatul Ionuț Moșteanu, deputatul Cristian Seidler, iar pentru a șaptea poziție de vicepreședinte Cristian Ghinea și Raluca Amariei, președintele USR Sibiu au obținut același număr de voturi, 143. În urma votului de baraj pentru funcţia de vicepreşedinte al USR, doar 55 de voturi din totalul de 192 valabil exprimate au fost în favoarea lui Cristian Ghinea, în timp ce Raluca Amariei, contracandidata lui, a înregistrat 135 de voturi.

Tot în Biroul Național au mai fost aleși Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drula (deputat USR Timiș), Cristian Ghica (senator USR București), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Năsui (deputat USR București), Radu Mihail (senator USR Diaspora,) Florina Presadă (senator USR București), George Țăranu (membru USR Iași), Ion Voinea (membru USR București), Arsu Alin Ionuț (consilier local USR București).

Cel care a dezvăluit că Nicușor Dan a amenințat cu demisia din funcția de președinte al partidului a fost deputatul Cristian Ghinea. El a povestit că ultima reuniune a Biroului Național a fost cu scântei din cauza poziționării parlamentarilor USR cu un vot împotriva referendumului de rezivuire a  Constituției pentru redefinirea familiei, lucru ce l-a nemulțumit profund pe Nicușor Dan.

Și Clotilde Armand a reacționat la situația din partid. Ea a spus că Nicușor Dan trebuie să aibă o poziție clară cu privire la o posibilă demisie și că cei din aripa conservatoare a formațiunii nu trebuie neglijați.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat recent că iniţiativa Coaliţiei pentru familie de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie a ajuns la Senat. Inițiativa va intra în dezbaterea plenului după 7 iunie, dată până la care comisiile trebuie să finalizeze raportul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos