Sa fie Melescanu candidatul surpriza al lui Traian Basescu? Vezi un posibil raspuns!

608

Sa fie Melescanu candidatul surpriza al lui Traian Basescu Vezi un posibil raspuns!Directorul SIE, Teodor Melescanu a declarat ca doreste sa revina in politica dupa mandatul la SIE, iar despre o candidatura la prezidentiale spune ca e disponibil, in cazul in care va exista un interes.

Teodor Melescanu a explicat, la Digi24, ca inaintea alegerilor din 2012 a fost vorba despre acuzatii „din afara, fara sa existe un argument”.

„SIE e considerat de foarte multa lume ca un fel de briceag elevetian cu care poti sa rezolvi orice. Un instrument mic, un cutit, cu care poti sa schimbi suruburi, sa repari o motocicleta, o masina. Din pacate, in momentul in care ai o asemenea imagine, este foarte greu pentru politicieni, pentru publicul larg, sa nu creada ca tu nu poti sa faci si alte lucruri, inclusiv in materie politica”, a spus Teodor Melescanu.

El a explicat ca seful SIE este singurul numit politic in aceasta institutie, in timp ce toti ceilalti angajati, incepand cu adjuncti, sunt numiti strict pe criterii de competenta.

„Acest lucru ii face pe toti angajatii SIE sa fie constienti ca singura aparare pentru ei este apararea legii. In al doilea rand, nu au niciun fel de motivatie sa ajute pe unii impotriva altora, pentru ca ei nu fac politica”, a spus Teodor Melescanu.

Seful SIE a subliniat ca, atunci cand vine vorba de promovare in cadrul serviciului, criteriile sunt foarte stricte, pe baza de punctaj, astfel incat nimeni nu poate avansa pe baza sprijinului politic.

„Chiar daca ai fost foarte loial unuia in subteran, sa zicem, nu te ajuta cu nimic in cariera. De aceea, din punctul meu de vedere, nu inteleg care ar putea fi motivatia”, a spus Teodor Melescanu.

El a explicat ca este singurul din cadrul SIE care tine legatura cu politicienii.

„Mai ales in perioadele electorale sau de mai mare tensiune, unul din principiile fundamentale pe care le-am urmat a fost de a avea contacte cu toata lumea. Nu consider ca trebuie sa dam unora informatii despre altii. Daca sunt necesare in activitatile decidentilor, se transmit tuturor, fara favoritisme sau discriminare”, a spus el.

Pe de alta parte, Teodor Melescanu a spus ca se va intoarce in politica, dupa aceasta „paranteza deschisa”, cum a numit el mandatul la conducerea SIE.

„Imi place, mi se potriveste si as dori sa o exercit in continuare, dar sunt constient ca se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu inseamna ca viata mea s-a terminat. Percep pozitia de director al SIE ca o paranteza in cariera politica, o paranteza deschisa, care oricand imi va da posibilitatea sa revin. Ma gandeam ca ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile pe care le-am obtinut in aceasta perioada”, a spus el.

Teodor Melescanu a continuat:

„Fructificarea se poate face intr-o singura situatie, in care ai o pozitie care iti da autoritate si ai prerogative pe un anumit domeniu, ca e politica de securitate, de aparare, cunosti foarte multi oameni din spatele scenei. Daca e sa fac o paralela a SIE, ma gandesc la perioada din tinerete cand am jucat polo. Era o diferentiere foarte clara intre ceea ce se intampla la suprafata, spectaculos si frumos, si ceea ce se intampla sub apa, unde se dau picioare, coate. Sunt doua lumi paralele. E foarte important nu sa ai o informatie, dar sa intelegi de ce s-au intamplat anumite lucruri”.

In plus, spune Teodor Melescanu, „imi doresc sa pot veni in fiecare seara la televiziune si sa fac comentarii, sa-mi exprim opiniile”.

Intrebat daca ia in considerare o posibila candidatura la prezidentiale, seful SIE a raspuns:

„N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, in cazul in care va exista un interes”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos