„Sa nu-ti faci chip cioplit!” Turnat, merge! Patriarhul Daniel isi imprima chipul pe cel mai mare clopot din Europa! Il vor auzi toti bucurestenii!

628

Cel mai mare clopot din Europa, primul din cele şase de la Catedrala Mântuirii Neamului, are basorelief cu chipul Patriarhului Daniel. Clopotul, turnat la Innsbruck, are 25 de tone şi 3,3 metri înălţime şi 3,3 în lăţime.

Clopotul-gigant va ajunge în România pe 15 mai. Meşterii austrieci au făcut şi proba clopotului care a costat aproape jumătate de milion de euro.

Potrivit trinitastv.ro, sunetul lui i-a impresionat chiar şi pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului se va auzi în aproape jumătate de Capitală.

25 de experţi din toată Europa au muncit la realizarea clopotului. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci.

Clopotul este cel mai mare dintr-un set de şase, iar pe el se regăseşte în relief chipul Patriarhului Daniel, scrie Adevarul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos