Sabin Cutas: Noul mecanism de evaluare Schengen va pune capat dublelor standarde

512

1sabin cutasEuroparlamentarul Sabin Cutas a declarat, in contextul dezbaterii privind Schengen, care a avut loc marti in Parlamentul European, ca noile reguli in domeniu vor pune capat standardelor duble cu care s-au confruntat Romania si Bulgaria in incercarea de a adera la spatiul de libera circulatie. Noul mecanism de verificare Schengen va fi bazat pe criterii tehnice, valabile atat pentru statele membre cat si pentru cele care vor sa adere la aceasta zona.

Potrivit lui Sabin Cutas:

„Libera circulatie a persoanelor este una dintre realizarile cele mai concrete ale Europei unite, fiind totodata si dreptul cel mai apreciat de cetatenii Uniunii, asa cum se arata intr-un studiu al Comisiei Europene”.

„Cu toate acestea, am constatat cu stupoare ca anumite guverne au reusit, timp de mai bine de 2 ani, sa impuna standarde duble si sa ridice bariere in calea aplicarii unui drept fundamental. Astfel, Romania si Bulgaria s-au confruntat in repetate randuri cu schimbarea regulilor in timpul jocului”, a declarat eurodeputatul roman.

„Vreau sa multumesc Comisiei si colegilor din Parlament pentru eforturile depuse in vederea impunerii unor criterii uniforme in privinta acquis-ului Schengen. Acestea vor fi valabile atat pentru statele care se bucura deja de apartenenţa la spatiul de libera circulaţie, cat si pentru cele care nu au aderat inca si vor face referire la principii tehnice si nu la sistemul de justitie, punand capat discriminarii si consolidand increderea reciproca intre membrii UE”, a adaugat deputatul european.

„Salut acest mecanism de evaluare Schengen care va fi bazat pe reguli clare si transparente si va fi mai riguros si in acelasi timp mai corect decat sistemul in vigoare pana in prezent”, a conchis Sabin Cutas

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos