Sarbii nu vor sa fie casa pentru borfasii fugari ai Romaniei! Sebastian Ghita va fi facut pachet si trimis inapoi in tara!

404

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, aflat in Serbia, a discutat, cu omologul sau Nela Kuburovic si despre cererea Romaniei de extradare a lui Sebastian Ghita, ministrul sarb subliniind ca procedura privind stabilirea indeplinirii conditiilor de extradare este in curs la Inalta Curte si ca dupa hotararea instantei va lua o decizie cat mai curand posibil, anunta Ministerul Justitiei.

Potrivit Ministerului Justitiei, Tudorel Toader a avut o intrevedere, la sediul Ministerului Justitiei din Serbia, cu doamna Nela Kuburovic, ministrul Justitiei din Serbia, iar discutiile au viuzat intensificarea cooperarii dintre cele doua ministere de justitie si continuarea parcursului european al Serbiei.

„Ministrii au purtat, de asemenea, discutii despre cererea Romaniei de extradare a lui Sebastian Ghita. Ministrul Kuburovic a subliniat ca procedura privind stabilirea indeplinirii conditiilor de extradare este inca in curs la Inalta Curte si ca, ulterior hotararii instantei, ministrul justitiei va adopta o decizie cat mai curand posibil”, arata Ministerul Justitiei intr-un comunicat de presa transmis luni seara.

Sebastian Ghita declara ca il va astepta pe ministrul Justitiei pentru a-i da un memoriu prin care va cere suspendarea cererii de extradare, invocand probele false din dosarul sau.

Intrebat despre o posibila intalnire cu Sebastian Ghita, Tudorel Toader a raspuns: „Cum poate sa participe el la o discutie oficiala intre doi ministri ai Justitiei?”.

„Instanta a cerut lamuriri suplimentare, le-am transmis, pe 9 martie au ajuns la dansii. Judecatorii urmeaza ca, pe baza intregii documentatii administrate, sa se pronunte cu privire la cererea de extradare”, a adaugat Tudorel Toader.

Intrebat cat de lunga va fi procedura pana la o decizie privind extradarea lui Sebastian Ghita, Toader a spus ca la aceasta intrebare pot raspunde numai judecatorii, nu ministrul Justitiei.

Sebastian Ghita a plecat din tara in noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 si a fost prins la Belgrad in 14 aprilie 2017. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autoritatile sarbe timp de doua luni pentru posesie de documente falsificate si a fost eliberat pe cautiune.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos