SCANDAL la Primaria Arad! Gheorghe Falca, finul lui Basescu, stie cum se face treaba – 3.5 milioane euro FARA LICITATIE in contul aceleasi firme!

631

Primăria condusă de Gheorghe Falcă oferă contracte de milioane de euro fără licitaţie unei firme de 7 ani încoace. Încă din 2010, primăria condusă de către finul lui Traian Băsescu a achizițio­nat servicii software de la o companie de profil din Baia Mare, în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Zeci de contracte atribuite acestei companii au fost încheiate fără licitație, prin negociere directă, și au vizat servicii de asistență tehnică pentru softurile municipalităii legate de pata taxelor și impozitelor, eliberarea autorizațiilor și sistemul informatic de trans­port public local, relatează Jurnalul Național.

Firma în cauză a fost implicată în mai multe scandaluri de presă, în zona de nord a țării, legate de unele licitații, dar a făcut și obiectul unor dezvăluiri conform cărora o aplicație informatică generată de aceasta, ghiseul.ro, a permis unor jurnaliști utilizarea CNP-ului patronului firmei pentru a-i accesa contul.

Și aceasta nu este singura societate cu care Primăria Arad a încheiat contracte de prestări servicii de asistență informatică, fără licitație. Alte două companii au primit contracte similare chiar anul acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos