Scandalul dintre Dragnea și Tudose vine ca ”o mană cerească” pentru PSD pentru că adevăratele probleme cu care se confruntă țara rămân în planul doi!

383

Așteptând toți cu nerăbdare să vedem fumul alb ieșind din sediul de pe Kiseleff și apoi să îi vedem pe Dragnea și Tudose ieșind îmbrățișați și mai uniți ca niciodată, haideți să facem un mic exercițiu de imaginație, deloc greu, și să vedem ce s-ar putea ascunde în spatele acest scandal și cui folosește această groasă perdea de fum aruncată peste România. Și ca să nu fim considerați partizani, vom privi lucrurile din perspectiva tuturor taberelor implicate:

PSD:

Pentru cei din PSD scandalul dintre premier și șeful de partid vine ca o mană cerească. Lucrurile în plan economic se complică, mirajul creșterilor salariale se spulberă de la o zi la alta, oricât ar încerca Olguța Vasilescu să deseneze pe flipchart. Sindicatele ies din ce în ce mai mult în stradă. Vine vremea dezbaterilor pe buget, cu Legile Justiției e precum joaca cu un cartof fierbinte, pasat de la Tudorel la Tudose, apoi la Dragnea și tot așa. Rar vezi, în întreaga lume, un partid care să își distrugă în nici un an de zile, victoria fără drept de apel din alegeri.

Deși liderii social democrați și principalii comunicatori ies mereu în față și vorbesc doar de problemele de comunicare, realitatea este că guvernarea PSD suferă cel mai mult la nivel de randament și rezultate vizibile ale guvernării. Și oricât ar vrea ei, nu au cum să ascundă gunoiul sub preș la nesfârșit. Aș băga mâna în foc că sunt, la acest moment, lideri PSD care și-ar dori să scape cât mai repede de guvernare, ținând cont de ce urmează să vină.

 

Dar România, România ce face?

România, ca de obicei, este perdanta zilei. Se uită aproape nepăsătoare la cum cei care ar trebui să o conducă își bat joc de ea. Vreți să vorbim despre câteva teme majore din viitorul României ce au de suferit cu fiecare zi pierdută în aceste scandaluri? Le enumăr pe scurt: Centenarul, președinția Uniunii Europene în 2019 și Campionatul European de Fotbal din 2020. 3 proiecte de țară cu atâta substanță, care ar fi putut să ne unească pe toți în realizarea lor, care ar fi putu să dea cu adevărat o altă imagine țării noastre.

Dar când să stăm să ne ocupăm de lucrurile cu adevărat importante când noi ne uităm cum PSD schimbă premierul din 6 în 6 luni?

Sursa: stiripesurse.ro