SCANDALUL IMOBILELOR retrocedate catre FDGR, rupe legaturile intre formatiunea germanilor si Guvernul Grindeanu!

509

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ, a anunţat marţi că refuză să mai susţină pe plan extern Guvernul, până când premierul Sorin Grindeanu nu se va delimita public faţă de cei care afirmă că formaţiunea germanilor ar fi una „de inspiraţie nazistă”.

„Am stat alături prim-miniştrilor Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Victor Ponta şi Dacian Cioloş şi preşedintelui Traian Băsescu, promovând în Germania interesul României. Atunci eram util, iar acum reprezint o organizaţie de inspiraţie nazistă? (…) O susţinere externă din partea mea pentru Guvernul Grindeanu este exclusă în absenţa unei delimitări publice a Prim-ministrului faţă de aceste afirmaţii. F.D.G.R. a dovedit în existenţa lui de 27 de ani că duce o politică constructivă, proeuropeană şi proatlantică, pentru democraţie şi un stat de drept. Etnicii germani din România sunt cetăţeni loiali ai ţării şi condamnă aceste manevre de dezbinare a societăţii româneşti. Pentru mine este o deosebită onoare să îi reprezint în Parlamentul României”, a arătat deputatul Ovidiu Ganţ, într-o declaraţie politică susţinută marţi în Camera Deputaţilor, conform stiripesurse.

Reprezentantul FDGR în Parlamentul României le cere liderilor PSD, ALDE şi PMP să le interzică membrilor din aceste partide să mai susţină ”neadevăruri” despre retrocedarea unor imobile către Forumul Germanilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos