Scandalul Ponta-Dragnea escaladeaza! Ponta: „Cum in PSD nu mai are voie nimeni sa vorbeasca, vorbesc eu!”

681

Scandal în direct la Antena3! Victor Ponta a afirmat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, de la Antena 3, că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcția de președinte al PSD.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuție pentru că în PSD ”nu mai are voie nimeni să vorbească”. Jurnaliștii Antena 3 au profitat de intervenția telefonică a fostului premier Victor Ponta și i-au adresat acestuia mai multe întrebări extrem de dure:

Victor Ponta: Mă uit și eu ca probabil multă lume la emisiune și dacă îmi dați ocazia să răspuns și eu la întrebare nu știu dacă răspunsul va fi cel așteptat.

Mihai Gâdea: Care este miza războiului dintre dumneavoastră și Liviu Dragnea?

Victor Ponta: În niciun caz și o să se supere unii din cei prezenți cu care am relații vechi și foarte bune, în niciun caz funcția de președinte al PSD. Vreau să înțelegi că eu nu voi fi președinte nici la PSD și nici la un alt partid din această țară sau din lume, până nu am o hotărâre definitivă și irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcția de premier. (…) Eu am făcut campanie pentru PSD-ALDE și am votat guvernul ăsta în speranță și în dorința că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba și toate lucrurile pe care eu, Liviu și Crin nu am fost în stare să le schimbăm în 2012-2013-2014,  și acum într-un fel sunt un pic îngrijorat că nu se vor întâmpla lucrurile astea. Cum PSD nu mai are nimeni voie să vorbească, vorbesc eu.

Adrian Ursu: Dacă tot vorbiți ar fi foarte interesant să vorbiți pentru public și să le explicați românilor de ce în 2012 și 2015 v-ați bătut joc individual de votul lor, dumneavoastră pe persoană fizică, odată numind-o pe doamna Kovesi și odată aruncând partidul și electoratul lui în opoziție.

Victor Ponta: Sincer, am intrat nu ca să facem politică că sunteți mai bun decât mine la orice ironie.

Adrian Ursu: Vi se pare că a fost o ironie? A fost o întrebare! Cred că o întrebare poate să primească un răspuns.

Victor Ponta: Ca prim-ministru am încercat să fac tot ce am putut, împreună cu ceilalți, ca România să se dezvolte.

Dana Grecu: Nu! Ca să ajungeți prim-ministru, nu ce ați făcut ca prim-ministru, că nimeni nu contestă ce ați făcut ca prim-ministru. Ca să ajungeți prim-ministru, și întrebarea colegului meu este foarte justificată. Foarte multe persoane și-au pus încrederea în dumneavoastră și ați făcut un deal cu adversarul dumneavoastră principal. Acum câțiva ani vă spunea: și dacă Băsescu vă propune o rață la conducerea DNA, spunea-ți asta e, acceptăm o rață.

Oana Stancu: Cu omul dat afară de 7,4 milioane de români!

Mihai Gâdea: Să îl lăsam! Vă rog, dacă vreți să răspundeți la întrebare.

Victor Ponta: Nu mi-am bătut niciodată joc de votul nimănui. Am făcut ceea ce, nu doar eu singur că de fapt vă întrebați ce a vrut să spună Ponta azi dimineață, pur și simplu am vorbit de asumare de responsabilitate în contextul OUG 13. Și am spus, eu am făcut greșeli, nu le-am făcut singur, tot timpul a fost Liviu Dragnea lângă mine, dar nu m-am dat niciodată la o parte.

Oana Stancu: Dar în vie la Ghiță a fost și Liviu Dragnea?

Victor Ponta: De foarte multe ori, la toate întâlnirile la care am participat a fost și Dragnea.

Oana Stancu: În vie la Ghiță a fost și Dragnea? (…)

Victor Ponta: Confundați lucrurile! Faimoasa întâlnire, singura de altfel, a fost în 2011, când noi eram în opoziție.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos