Scandalul secuimii continua: Kelemen ii raspunde lui Tokes ca spune numai bazaconii!

586

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes, care a acuzat Uniunea ca trateaza ungurimea din Transilvania ca pe supusii sai feudali, sunt „bazaconii”.

„Domnul Tokes face astfel de afirmatii de 23 de ani, deci nu sunt afirmatii noi. Cand era in UDMR facea astfel de afirmatii, cand a infiintat primul partid facea exact aceleasi declaratii si acum iarasi face exact la fel, dar oamenii cunosc realitatea si nu merg dupa declaratiile lui Tokes, care in acest moment este considerat un politician ca un alt politician, exact, nicio deosebire, nicio diferenta, de cand a intrat in politica. Nu mai are acea alura de episcop si nu stiu ce, acum este un om politic, care a infiintat doua partide si nu are sustinere, nu a avut sustinere, in acest an chiar au primit mai putine voturi decat singurul partid al lui Tokes acum patru ani de zile”, a declarat Kelemen la RFI.

„Noi respingem astfel de acuzatii, dar nu ne ocupam de Tokes si de afirmatiile lui. Noi am constatat de mult timp si eu incerc sa ma conformez: oamenii, electoratul nostru nu asteapta dispute si polemici intre politicieni, ei se asteapta de la politicieni sa-si intoarca fata catre societate, catre omul de rand, catre familiile care au nevoie de sustinere, cand vorbim de autoritatile locale si de societatea in ansamblul ei, cand vorbim de parlamentare. Deci, din acest punct de vedere, ar fi greseala noastra cea mai mare sa raspundem la acuzatiile lui Tokes, cu care ne-am obisnuit si care sunt bazaconii! „, spune liderul UDMR.

Intrebat daca in opinia sa existenta a trei partide (UDMR, PCM si PPMT) nu divizeaza prea mult comunitatea maghiara din Romania, Kelemen Hunor a raspuns afirmativ:

„Noi am spus ca este o greseala istorica sa stii ca nu ai sustinere, dar totusi sa te duci in alegeri, in cazul comunitatii maghiare sa incerci sa lezezi pe cei care au o sustinere, ca pana la urma noi am primit 86% din voturile electoratului nostru si sa impingi catre pragul de 5%. Noi am facut sondaje si, daca duminica viitoare am avea alegeri parlamentare, atunci noi am obtine peste 5% din voturile valabil exprimate, deci am fi in Parlament, am avea un grup puternic atat in Camera, cat si la Senat”.

Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Laszlo Tokes, a acuzat duminica UDMR ca trateaza ungurimea din Transilvania ca pe „supusii sai feudali”, iar Uniunea „a ajuns la nivelul luptei de clasa impotriva celorlalte formatiuni maghiare”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos