Scaunul lui Dragnea din Camera Deputatilor se clatina!

Opozitia vrea schimbarea lui Liviu Dragnea de la sefia Camerei Deputatilor. PNL, PMP, USR si deputatii neafiliati au depus, miercuri, un proiect pentru schimbarea Regulamentului Camerei. Conform propunerii, presedintele acestui for ar trebui sa poata fi demis daca o treime dintre deputati doresc acest lucru.

Conform regulamentului care este acum in vigoare, presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a propus, adica cel al PSD.

Victor Ponta a spus marti ca va discuta despre schimbarea regulamentului si cu parlamentari social-democrati, pentru ca, in opinia sa, sunt multi deputati anti-Dragnea. Potrivit lui Ponta, mai e nevoie de votul a 10-15 deputati din PSD pentru a avea majoritatea necesara schimbarii regulamentului. „E foarte posibil in contextul actual sa obtinem majoritatea. Exista o majoritate anti-Dragnea si trebuie sa pornim de aici”, a spus Ponta. Deputatii partidului sau se numara printre cei neafiliati.

Ideea revocarii lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei a venit dupa ce mai multi parlamentari social-democrati au semnat inaintea Comitetului Executiv National de saptamana trecuta o scrisoare in care isi exprimau nemultumirea fata de liderul partidului lor. Dupa ce, in urma CEx-ului, Liviu Dragnea a fost reconfirmat in fruntea PSD, ideea revocarii lui de la sefia Camerei a capatat tot mai multa forta.

Acest demers al opozitiei ar trebui sa ajunga in Comisia de regulament al Camerei. in aceasta comisie sunt sapte membri, cate unul de la PSD, ALDE, UDMR, PNL, USR, PMP si minoritati. Pentru ca propunerea sa treaca mai departe, este nevoie de patru voturi favorabile. „Nu stiu ce se va intampla in Comisie, e mai putin important, pericolul nu exista in plen. (…) Majoritatea de la Camera Deputatilor este una stabila, nu cred ca trebuie sa ne concentram foarte mult pe aceasta propunere de regulament, poate ca opozitia ar trebui sa se concentreze pe legea off-shore-ului, pentru ca iar vor sa voteze impotriva acestei legi si sa devenim mai saraci cu vreo 40 de miliarde de euro in urmatorii 15 ani”, a comentat la Digi24 senatorul social-democrat Liviu Pop.

In schimb, deputatul USR Ionut Mosteanu se declara optimist in ceea ce priveste succesul demersului opozitiei. El a explicat la Digi24 de ce opozitia cere schimbarea presedintelui Camerei. „in realitate, Liviu Dragnea se foloseste de acest titlu de presedinte al Camerei, nu vine la sedinte decat foarte rar, nu prezideaza decat foarte rar sedinte de plen sau sedinte de Birou Permanent. Romania nu poate avea ca al treilea om in stat un om cu o condamnare penala definitiva si cu inca una intr-o prima instanta. Ne vom lupta cu toate armele parlamentare pe care le avem la indemnana”, a declarat Ionut Mosteanu. „Sunt nemultumiri si in alte grupuri parlamentare si eu cred ca sunt sanse bune sa obtinem voturile”, a spus deputatul USR.

Potrivit calculelor jurnalistilor, ar fi nevoie de voturile a cel putin 20 de deputati PSD sa voteze impotriva lui Liviu Dragnea. „Acum vreo saptamana erau vreo 50 suparati. Sa vedem cat de suparati sunt. Noi trebuie sa ne facem treaba de opozitie”, a comentat Ionut Mosteanu.

Scaunul lui Dragnea din Camera Deputatilor se clatina! was last modified: septembrie 26th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close