Scaunul lui El Lidero Maximo se clatina serios! Opozitia forteaza schimbarea lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache din Camera Deputatilor: „Nu mai aveti majoritate”

415

Prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineata, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut si revocarea lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte.

”Astazi (miercuri – n.r.) va solicitam ca pe ordinea de zi de plen doua solicitari de revocare a dlui. vicepresedinte Florin Iordache si a dlui. presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac si va rog sa tineti cont de succesiunea solicitarilor de procedura si in felul acesta sa le supuneti votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

Ea a mai solicitat ca sedinta de plen sa fie condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor Marilen – Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

”Exista suspiciunea ca dvs. va mai mentineti la putere prin frauda si sunteti predispusi la incalcarea regulamentului. De asemenea, va supun votului propunerea ca votul astazi sa fie cu mana ridicata, intrucat am avut numaroase dovezi ca sistemele electorinice voteaza la dispozitia conducerii Camerei Deputatilor. Nu avem incredere in modul in care veti utiliza sistemele electronice”, a conchis Turcan.

Florin Iordache a refizat insa sa supuna votului solicitarea Opozitiei.

„In niciun caz nu voi supune votului”, a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup sa vina la consultari. Iordache sustine ca cei de la PNL nu cunosc regulamentul.

Turcan a cerut si schimbarea procedurii de vot, sa fie prin ridicare de maini, intrucat au fost probleme cu sistemul electronic care „voteaza la dispozitia conducerii Camerei Deputatilor.”

„Oricum nu voi supune votului, puteti sa faceti orice vreti”, a mai spus Iordache.

Deputatul PNL, Gigel Stirbu, a starnit hohote de ras, dupa un atac la Florin Iordache. ”Domnule Iordache, in Egiptul antic, faraonul era ingropat alaturi de slugile sale. Nu mai incercati sa opriti invevitabilul (…) Ziceati ca aveti majoritate? Nu-i vad in sala pe domnul Tudose, nu-i vad in sala pe deputatii domnului Stanescu de la Olt. Nu mai aveti majoritate!”, a spus Stirbu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos