Consultantul politic Cozmin Gusa crede ca presedintele Klaus Iohannis a reintrat in joc cu solicitarea privind demisia Vioricai Dancila. Daca PSD va alege suspendarea presedintelui, tot valul popular negativ impotriva guvernarii i se va revarsa in fata, crede Gusa.

Dupa atacul lui Klaus Iohannis, ar trebui sa urmeze raspunsul PSD. Dar daca PSD va lua in calcul suspendarea presedintelui, atunci asta i se potriveste ”ca o manusa” lui Iohannis, este e parere consultantul politic Cozmin Gusa.

”Klaus Iohannis a reintrat in joc acum. Multi au consdiderat ca a reintrat tardiv. Dar a reintrat sofisticat, pe o problematica care proiecteaza Romania in cautare de legitimitate. Noi nu avem legitimitate pe plan extern, dar este nevoie de noi in aceste negocieri. Iohannis a reintrat in joc pe aceasta lupta legata de legitimitatea Romaniei, nu legitimitatea celui care ar conduce politica externa, ci a Romaniei. Romania trebuie sa demonstreze ca poate sa fie legitima prin felul in care administreaza inclusiv relatia cu Israelul si interesele Israelului, dar mai ales ce se intampla in interiorul Europei. Acum suntem intr-un total contratimp cu cei care conduc azi negocierea intraeuropeana, respectiv nemtii. Sa vedem pasii ulteriori ai lui Iohannis”, a spus Gusa la Realitatea TV.

Consultantul crede ca cererea lui Iohannis este 100% intemeiata.

”Cererea lui este total legitima, tonul este total potrivit pentru aceasta doamna care se considera jignita, l-am vazut prea delicat, probabil functia ii cere asta. Klaus Iohannis a iesit la joc. Sa vedem care va fi raspunsul”, spune Gusa, care este convins ca valul popular este acum impotriva PSD si a lui Dragnea.

”Daca raspunsul va fi legat de supendare asta ii vine ca o manusa lui Klaus Iohannis. Temperatura sociala in Romania este una impotriva PSDragnea. Oricine va calari acest val in acest moment va avea sanse de castig. Cu cat mai mult il scot pe Iohannis la joc, daca si el va accepta sa joace, practic tot valul asta popular negativ impotriva guvernarii actuale li se va revarsa in fata, pentru ca au pierdut momentul. Deja economia va derapa in vara asta incat ei nu vor mai avea sprijin popular. Vor fi in schimb foarte activi din punct de vedere public toti cei care se simt mintiti, frustrati, care isi simt in pericol slujbele, familiile, viitorul, intr-o tara in care putem, sa ne acuzam cu totii ca am acceptat aceasta dictatura a prostiei”, a spus Cozmin Gusa.

Sursa: realitatea.net