Scrisoarea de DEMISIE a LAVINIEI ŞANDRU din UNPR

206

Presedintelui UNPR – Gabriel Oprea

Domnule presedinte,

Va solicit sa luati in considerare aceasta scrisoare publica drept o demisie din partidul pe care-l conduceti. Explicatiile fiind de notorietate, e suficient sa va reamintesc motivatia principala a gestului meu:

Acum 11 luni am facut eforturi sustinute sa-mi conving colegii din Partidul Initiativa Nationala, sa accepte fuziunea cu partidul pe care-l conduceati, deoarece consideram ca Romania are nevoie de o  forta politica capabila sa asigure o majoritate stabila pentru orice guvern eficient si performant, care sa fie un contrabalans  la sprijinul de tip UDMR, deprins sa santajeze guvernarile pe motive precum autonomia teritoriala , segregarea etnica sau chiar interese explicite ale baronilor maghiari;

Parerea mea, cu care sunt convinsa ca nu veti fi de-acord, este ca fuziunea cu PIN-ul condus de catre mine a fost unul dintre putinele momente de respectabilitate din istoria UNPR-ului condus de catre dumneavoastra. Va reamintesc totodata ca, desi erati la guvernare, n-am cerut nici functii si nici locuri in administratia publica inainte de alegerile generale de la sfarsitul acestui an. Am facut asta si din considerente de oportunitate, care va ofereau in acelasi timp si confortul unor promisiuni amanate.

Domnule presedinte, am acceptat aceasta intelegere tocmai pentru ca  am considerat ca un general al armatei romane isi respecta cuvantul dat. Din pacate lucrul acesta a fost imposibil pentru dumneavoastra. In fapt, dupa pierderea guvernarii si dupa plecarea dumneavoastra din fruntea Ministerului Apararii Nationale, am constatat ca nu mai aveati nici curaj si nici tenacitate, fiind interesat doar de salvarea dumneavoastra personala, si a unui grup mic de acoliti cu care aveti si interese private comune. Din pacate insa, aceasta politica a tacerii si a “mersului taras” au fost fatale UNPR-ului.

Rezultatul de azi al leadershipului dumneavoastra, este acela ca organizatiile din tara ne parasesc, iar “generalul Oprea” nu mai are nici macar curajul sa convoace  o  sedinta de Birou Politic National. Stiu de ce va temeti, insa nu vi se poate cere decat cel mult demisia.

Domnule presedinte, v-am sugerat posibilitatea de a va reabilita in fata partidului, prin renegocierea colegiilor cu PSD. Ati preferat in mod “curajos” sa taceti din nou, lasand astfel impresia ca nu s-a intamplat nimic. Demisia dumneavoastra de onoare, ar fi fost o modalitate de retragere decenta, potrivita pentru un militar, domnule Oprea! Pentru cultura dumneavoastra generala, va spun despre un alt general, dar al armatei franceze, care s-a retras din fruntea unui stat declamand:   “Ma retrag de la putere, inainte ca puterea sa ma paraseasca!”. Charles de Gaulle a facut asta si a ramas in istorie. Bineinteles ca nu va fi vreodata cazul dumneavoastra…

Cred ca este suficient ceea ce v-am expus. Am convingerea ca e si inutil daca ma gandesc la invataturile pe care le-ati putea trage din asta. Totusi, tocmai onoarea pe care o declamati mereu, dar care dumneavoastra va lipseste, ma face acum  sa-mi prezint demisia din functia de vicepresedinte, dar si de membru al UNPR.

Le doresc succes in continuare doar colegilor care au avut naivitatea sa creada ca un general al armatei romane, n-ar putea minti in felul in care dumneavoastra o faceti, doar in scopul de a va perpetua in jocul politic dambovitean.

Lavinia Sandru

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos