Se agită spiritele în Parlament! Proiectul de modificare a legilor Justiției ajunge pe mâna deputaților și a senatorilor! Președinții celor 2 camere se reunesc de urgență!

278

Liderii Coaliției de guvernare se vor reuni, miercuri, pentru a lua decizii în ceea ce privește mai multe subiecte sensibile, printre care și Legile justiției.

Surse politice convergente ne-au precizat că propunerea cu care Liviu Dragnea va intra în Coaliție este să trimită acest pachet de legi săptămâna viitoare în Parlament.

De aici, pachetul își va urma traseul legislativ, cu mențiunea că la capitolul privind procedura de numire în funcție a procurorilor șefi din Parchete se va apela la Comisia de la Veneția, pentru un punct de vedere. Pe cale de consecință, pachetul legislativ va avea parte de o stagnare în Parlament, asta până ce va veni răspunsul din Europa.

Sursele noastre susțin că în Parlament nu se vor face modificări semnificative, cei de la PSD și ALDE fiind de acord cu mare parte dintre propunerile lui Tudorel Toader. ”O să fie agitație, dar noi nu vrem să modificăm semnificativ acest pachet de propuneri”, ne-au precizat sursele noastre.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că pachetul Legilor justiției este finalizat și se așteaptă ca acesta să fie trecut prin inițiativă parlamentară.

„Premierul a spus ieri (luni – n.r.) că îi va cere ministrului Justiţiei să-i spună care va fi perioada obligatorie care ar trebui să treacă prin procedură guvernamentală, să vedem dacă mai avem şanse sau nu să le trecem în această sesiune parlamentară, pentru că decizia noastră politică a fost să le adoptăm în această sesiune parlamentară. Părerea mea este – şi e o părere unanimă – să fie prin iniţiativă parlamentară, domnul ministru Toader ce are până la ora asta mâine poate să meargă să le pună la dispoziţia comisiei şi cred că va participa la toate şedinţele comisiei, pentru că a fost iniţiativa dumnealui”, a declarat Liviu Dragnea.

Sursa: stiripesurse.ro