Loading...
Se confirmă agenda anti-europeană a guvernului PSD-ALDE! Dragnea și Tăriceanu, interesați să ”bată palma” cu Ungaria! – Circul Politic

Se confirmă agenda anti-europeană a guvernului PSD-ALDE! Dragnea și Tăriceanu, interesați să ”bată palma” cu Ungaria!

Ministrul ungar de externe a fost în vizită la Bucureşti,  întâlnindu-se luni cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu omologul său român, Teodor Meleşcanu.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, s-a aflat luni în România, având întrevederi cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

„Este prima ocazie în ultimele câteva decenii când Ungaria poate achiziţiona în cantităţi mari gaze naturale dintr-o nouă sursă, care nu are legătură cu Rusia”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare, care a anunțat „un pas înainte istoric”.

”Suntem angajați în consolidarea și aprofundarea relației bilaterale, în baza Parteneriatului Strategic româno-ungar. În cadrul întâlnirii cu domnul Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, am subliniat importanța dezvoltării, în continuare, a cooperării economice, având în vedere că România și Ungaria sunt, în mod reciproc, parteneri comerciali semnificativi. Suntem interesați de aprofundarea cooperării sectoriale, în baza proiectelor realizate sau în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, precum și pentru identificarea de noi oportunități de cooperare și pentru creșterea investițiilor în aceste sectoare. Trebuie să continuăm abordarea constructivă, partenerială a tuturor temelor de interes de către ambele părţi. Am reiterat că România a fost, în mod constant, un factor de stabilitate regională, iar linia noastră de poziționare de-a lungul timpului ne-a confirmat că numai prin dialog și preocupare reală pentru buna vecinătate, pot fi gestionate cu succes orice evoluții în parcursul nostru bilateral”, a postat, pe Facebook, Liviu Dragnea.

Vizita lui Szijjarto, cel care a interzis diplomaților maghiari să participe la festivitățile de Ziua Naționala a României, a fost efectuată la o săptămâna distanță de cea a omologului său polonez. Acesta din urmă a fost primit, însă, și de președintele Klaus Iohannis.


Sursa: libertatea.ro

Se confirmă agenda anti-europeană a guvernului PSD-ALDE! Dragnea și Tăriceanu, interesați să ”bată palma” cu Ungaria! was last modified: februarie 6th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close