Se destrama grupul de la Monaco! Cristian Rizea, fost lider PSD, a fugit din tara de bratul justitiei, dupa ce a fost condamnat la aproape cinci ani de inchisoare cu executare!

385

Fostul deputat Cristian Rizea nu s-a prezentat luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde avea pe rol dosarul in care a fost condamnat in prima instanta la 4 ani si 8 luni inchisoare, iar avocatul sau a anuntat ca acesta „se plimba din loc in loc” in tara si strainatate pentru ca nu mai are bani si nici domiciliu stabil, iar in prezent se afla la niste rude in SUA.

Luni, la Instanta suprema s-a desfasurat primul termen al procesului in apel in care fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani si 8 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Fostul deputat nu s-a prezentat insa la proces, iar avocatul sau a anuntat ca este plecat in strainatate si nu mai vrea sa fie audiat de judecatorii romani.

„Clientul meu mi-a dat un inscris olograf, in care solicita sa fie citat la cabinetul de avocatura. Cristian Rizea nu are un domiciliu fix si a trebuit sa plece din Complexul Stejarii. Se plimba din loc in loc in tara si strainatate. Are probleme financiare. Este in SUA in vizita la niste rude. Nu are mijloace financiare. Nu vrea sa dea o declaratie in dosar”, a spus avocatul Alexandru Morarescu, citat de Agerpres.

Avocatul a explicat ca Rizea platea o chirie de 2.000 euro pe luna pentru o locuinta in clubul rezidential „Stejarii” din Capitala.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 4 martie.

In decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat in prima instanta de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani si 8 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

In acelasi dosar, Lucian Coltea, cetatean american, a primit o condamnare de 2 ani inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata.

Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 300.000 de euro de la Cristian Rizea, obtinuta ca urmare a savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Cristian Rizea este autorul a cel putin doua denunturi la DNA care ar arata actiuni ilegale ale politicienilor. Potrivit unor surse, unul dintre cei vizati este Liviu Dragnea, acuzat ca ar fi incalcat legea ca sa obtina sefia partidului cu un numar cat mai mare de voturi.

Surse politice au declarat pentru Mediafaxca fostul deputat Cristian Rizea ar fi depus o plangere care vizeaza fraude electorale interne, savarsite cu ocazia alegerii ca presedinte al PSD a lui Liviu Dragnea. Sesizarea ar fi fost facuta in luna decembrie a anului 2016.

Intrebat despre aceasta cauza, Cristian Rizea a declarat doar ca spera ca justitia actioneaza in aceeasi maniera pentru toata lumea. „Sper ca cine sta cu fundul pe dosare sa se ridice si sa ne arate ca justitia e aceeasi pentru toata lumea, inclusiv pentru domnii Dragnea si Geoana.”

Potrivit surselor citate, in plangere se reclama ca ar fi fost introdusi pe listele de votanti oameni care nu erau membri PSD. Unul dintrei ei ar fi fost chiar Alina Ghorghiu, despre care Rizea sustine ca a fost pusa „din exces de zel” iar Liviu Dragnea ar fi fost informat, cerand sa nu se afle. Miza ar fi fost, potrivit unor surse politice, obtinerea unui numar cat mare de voturi pentru dovedirea legitimitatii de lider de partid.

„Domnul Dragnea este protejat de acest sistem care ne-a distrus pe cativa din PSD. El ne-a executat prin acest sistem. Sunt curios daca cineva isi va ridica fundul de pe dosarele domnului Dragnea. Domnul Dragnea nu se dezminte. Cand organizeaza alegeri, fie ele parlamentare, locale sau prezidentiale, dansul are in sange frauda. I-a fost frica sa aiba doi contracandidati. A facut tot ce e posibil sa blocheze candidatura celor care isi anuntasera candidatura la presedintia PSD in octombrie 2015, domnul senator Savu si Serban Nicolae. Omului astuia ii e frica iar acum tot partidul vede ca ii este frica de o confruntare cu Sorin Grindeanu in fata Congresului PSD”, a declarat Rizea in 2017.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos