SE ÎNCING NERVII ÎN COALIȚIA PENALILOR! Iohannis, replică genială după avizul negativ al CSM: ”E inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului!”

481

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, vineri, decizia CSM care a dat aviz negativ pe modificarea Legilor Justitiei, sustinand ca acest vot ar trebui sa ii dea de gandit ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

„Un astfel de raspuns trebuie sa dea foarte mult de gandit initiatorilor fiindca aici nu este vorba despre raspunsul unor persoane din CSM. Stiti foarte bine s-au facut intalniri cu aproape toti magistratii cred si rezultatul este rezultatul unui proces care a preocupat si a miscat intregul sistem de justitie. Or raspunsuri simpliste de genul ca se opun reformei nu cred ca sunt adecvate in aceasta situatie.

Parerea mea este ca trebuie mers inapoi la text, trebuie renegociat, trebuie vazut cum se poate construi, daca se doreste chiar reformarea sistemului, in asa fel incat sa se faca impreuna cu sistemul. E, cel putin pentru mine, inimaginabil sa se faca o reforma a sistemului impotriva sistemului”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat ca este nevoie de o noua negociere a continutului cu sistemul de justitie, deoarece oamenii respectivi sunt foarte bine calificati.

„Cred ca intelept ar fi sa se revina la faza de discutie cu sistemul”, a precizat seful statului.

Intrebat daca liderii europeni s-au aratat ingrijorati de situatia din Romania, Iohannis a spus ca da.

„Lumea a mentionat ingrijorari in legatura cu anumite evolutii care poate ar contraveni ideii de stat de drept”, a spus seful statului.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos