Se poarta si la case mai mari! Francezii aflati in strainatate se plang de timpii mari de asteptare in fata sectiilor de votare!

504

Aproximativ 47 de milioane de francezi sunt asteptati astazi la urne, incepand cu ora locala 8.00 (9.00 ora Romaniei), in primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica.

Batalia se da intre centristul Emmanuel Macron si presedinta Frontului National Marine Le Pen, dar ecartul dintre primii patru candidati este mic. Turul doi este programat pe 7 mai.

UPDATE 14.52 Francezii aflati in strainatate se plang de timpii mari de asteptare in fata sectiilor de votare, arata Le Monde.  Astfel, in Melbourne (Australia) si in Londra (Anglia), alegatorii asteapta si cate trei -patru ore inainte sa poata vota.

„De la 3 pana la 4 ore de asteptare in Melbourne, o singura urna pentru toti francezii din regiune. Multi s-au descurajat si au abandonat”
„Dragi jurnalisti, sunt pe cale sa votez in Londra – dupa mai bine de doua ore si jumatate… Este inacceptabil! Toata lumea de aici este furioasa pe organizarea de toata jena. Asa de prost au fost organizate alegerile in toate orsele straine? Al vostru”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos