Se rupe lantul de iubire! ALDE a votat in bloc alaturi de deputatii Opozitiei! Reactia furioasa a PSD

306

Deputatii ALDE au votat, miercuri, in plen, alaturi de PNL in favoarea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin. Proiectul de lege nu are sustinerea PSD si primise raport de respingere in comisie, mentioneaza hotnews.ro.

Vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat in plen ca parlamentarii partidului sau au votat in bloc impotriva respingerii legi si a anuntat ca partidul sau este de acord cu alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

„Asta nu inseamna ca avem divergente cu PSD sau ca vrem sa rupem coalitia, pentru ca in programul de guvernare nu am avut nicio precizare cu privire la aceasta tema, astfel ca ramane la indemana fiecarui grup parlamentar. Ce-ar fi fost daca am fi avut alegeri intr-un singur tur pentru presedintele Romaniei din 1990 incoace?”, a declarat Vosganian in plen.

Vosganian a precizat ca „nu vor sa rupa coalitia de guvernare”. „Grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor in doua tururi”, a declarat liderul ALDE, in aplauzele opozitiei.

In replica, liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, a spus in plen: „Va batem la locale de nu va vedeti. Nu mai bine va gasiti oameni buni sa ne bateti indiferent de alegeri?”

Proiectul de lege care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin a intrat in plen cu propunere de respingere, dar cu colaborarea deputatiilor ALDE nu a intrunit numarul necesar de voturi, astfel, acesta a fost retrimis inapoi la comisiile de specialitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos