Se strange latul! DNA cere redeschiderea unui dosar penal care il vizeaza pe Liviu Dragnea!

223

Liderul PSD ar putea fi in centrul unui dosar redeschis de procurorii anticoruptie, daca instanta suprema aproba cererea acestora. Decizia va fi luata miercuri.

Procurorii DNA au cerut redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat Liviu Dragnea, dar si Mugur Bataus si Victor Piperea, functionari in Consiliul Judetean Teleorman, si Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorita Pascutu. In acelasi dosar apare ca intimat Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea, primul patron al firmei TelDrum.

Cererea a fost inregistrata la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fiscuci este cel care in aprilie 2018 a luat-o la fuga cand a iesit din sediul DNA, unde fusese citat pentru noi audieri in dosarul in care este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat si unde era asteptat de jurnalisti.

Dosarul vizeaza modul in care a fost privatizata compania TelDrum si contractele pe care aceasta firma le-ar fi primit de la Consiliul Judetean Teleorman in perioada cand presedinte al CJ era actualul lider PSD.

Pe 11 iulie anul acesta. Dragnea spunea ca ”incep alte dosare, fac cerere sa redeschida dosare deschise de acum 4 ani, 5 ani. A cerut la inalta Curte sa ne judecam, probabil ca o sa deschida ceva si de cand eram in liceu, in scoala generala, in gradinita, de dinainte de a ma naste.”

La acest dosar, care ar fi fost inchis in 2013, se pare ca se referea si fostul premier Victor Ponta in martie, cand afirma ca Liviu Dragnea si firma Tel Drum au fost protejati ai statului si ca actualul presedinte al PSD ar fi fost vizat de un flagrant al DNA in perioada cand era vicepremier.

Instanta Suprema a stabilit ca redeschiderea dosarului va fi decisa pe 26 septembrie, arata stirileprotv.