Se strange latul pentru liderul PSD! Un fost ministru PSD anunta ca Dragnea ar putea fi declarat persona non-grata de capitalele occidentale si Washington!

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, sustine ca liderul PSD Liviu Dragnea risca sa primeasca oficial statutul de persona non grata din partea mai multor cancelarii occidentale si ca exista inclusiv voci la Washington care cer ca presedintele Camerei Deputatilor sa fie inclus pe lista Magnistsky, rezervata de regula unor personaje acuzate de incalcari ale drepturilor omului si de coruptie.

Remus Pricopie a declarat, pentru Ziare.com, ca includerea lui Liviu Dragnea pe lista persoanelor non grata ar fi o „lovitura devastatoare” atat pentru politician, cat si pentru partidul pe care il conduce.

„ Avand in vedere modul in care au evoluat lucrurile, cu precadere in ultimele luni, si ma refer aici la:

(a) distorsionarea mandatului unor institutii publice si folosirea acestora in bataliile politice,
(b) falsificarea unor informatii publice sau prezentarea lor intr-un mod trunchiat,
(c) obstructionarea dreptului la libera exprimare si folosirea violentelor in mod nejustificat sau chiar ilegal,
(d) atacul la adresa unor categorii sociale si minoritati etnice,
(e) atacurile la adresa partenerilor strategici, ca de exemplu UE, NATO,
(f) promovarea unui discurs nationalist si xenofob,
(g) promovarea unei legislatii care sa contravina regulilor internationale privind combaterea coruptiei-iar lista, din pacate, poate continua-nu exclud ca mai multe cancelarii occidentale sa oficializeze ceea ce se stie deja in mod informal, respectiv domnul Liviu Dragnea sa fie declarat persona non grata .

Dupa cum stiti, deja exista voci in Washington D.C. care cer ca domnul Liviu Dragnea sa fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa, dar si pentru PSD. Ar fi pacat sa se ajunga in aceasta situatie!”, a declarat rectorul SNSPA.

„Din pacate, PSD nu a inteles pana acum ca sustinerea unor astfel de persoane in functii publice inseamna o discreditare a partidului, dar si a tarii”, a adaugat acesta.

In luna noiembrie, fostul premier Victor Ponta sustinea, la Digi24, ca actualul lider PSD nu are viza pentru SUA. „Dragnea poate merge maine la Washington sa se vada cu cineva? Ca stiu ca nu are viza. Cum suna asta? Stiu acest lucru. Cum poti fi seful unui partid la guvernare in Europa si sa nu ai viza?!”.

Se strange latul pentru liderul PSD! Un fost ministru PSD anunta ca Dragnea ar putea fi declarat persona non-grata de capitalele occidentale si Washington! was last modified: august 28th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre