Se strange latul pentru Liviu Dragnea! Decizia pe care magistratii au luat-o astazi!

339


Magistratii instantei supreme au decis, luni, amanarea pe 18 februarie a procesului in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare, deoarece Sectiile Unite se vor intruni in 31 ianuarie pentru a discuta jurisprudenta ICCJ privind completele de 5 judecatori.

Discutia Sectiilor Unite vine dupa ce membrii Sectiei pentru judecatori a CSM au decis, in decembrie 2018, ca toate dosarele repartizate in aceeasi luna la completurile de 5 judecatori de la instanta suprema sa continue sa fie judecate si in anul urmator. in acest context, aceste dosare (intre care si cel al lui Dragnea) nu au mai fost incluse in tragerea la sorti de la inceputul lui 2019. De aceea, Sectiile Unite vor discuta cine va judeca dosarele, avand in vedere ca principiul continuitatii se aplica doar in cauzele in care au fost administrate probe, iar in dosarul liderului PSD nu au fost administrate in 2018.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o cerere inadmisibila, dar instanta a hotarat astfel, urmeaza pe 31 (ianuarie, n.r.) sa vedem ce se intampla. Ce decizie a luat instanta. Evident, din punctul meu de vedere, acest complet a fost ilegal investit, tragerea la sorti a fost legala, repartizarea aleatorie a fost corecta. Asteptam decizia”, a declarat, la iesirea din instanta, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

In urma tragerii la sorti din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecatori se afla dosarul in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarile fictive la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

C2 penal este format din urmatorii judecatori: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos