Sebastian Bodu candideaza la europarlamentare din partea PNTCD!

820

Sebastian Bodu candideaza la europarlamentare din partea PNTCD!Sebastian Bodu revine in PNTCD dupa 20 de ani, si va candida din partea acestui partid la alegerile europarlamentare din 25 mai.

”Accept astazi invitatia PNTCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, dupa mai bine de 20 de ani”, anunta Bodu intr-o declaratie.

El spune ca, desi a strans mai mult de 100.000 de semnaturi, un eventual mandat obtinut de el ca independent nu ar fi un proiect politic.

”Ar fi doar un job pe care l-as face in mod onorabil, ca si pana acum, as putea doar sa reprezint in mod onest alegatorii mei. Atat. Alaturi de un partid politic pot face insa mult mai mult. Ma pot implica in politica interna, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu initiative care sa schimbe ceva in Romania, in mod direct si nu doar prin intermediul Bruxelles-ului”, explica Bodu.

Sebastian Bodu mentioneaza ca va alege sa mearga ”pe un drum nou, altul decat cel pe care merg toate celelalte partide politice”, deoarece a simtit ca romanii vor altceva:

”Marea lor majoritate s-au saturat de politicieni care astazi se injura, se dispretuiesc si se urasc iar maine se aliaza fara nici cea mai mica remuscare, doar pentru ca poimaine sa se intoarca la injuraturi, ura si dispret”.

”De aceea prezenta la urne a ajuns la cote alarmant de scazute fara ca actuala clasa politica sa fie deranjata catusi de putin intrucat absenteismul nu este o amenintare. Intotdeauna vor exista galeti, adidasi si pungi cu faina care sa cumpere voturi”, continua Bodu.

El sustine ca romanii vor sa fie reprezentati de oameni care au avut rezultate in cariera lor profesionala, fie in mediul privat, fie in administratia publica, dar si oameni care nu s-au compromis, oameni care si-au pastrat coloana vertebrala.

”O astfel de politica vrem astazi sa o punem in practica, o politica, o viziune care sa combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNTCD prin parteneriatul cu Initiativa Romania Liberala si, acum, prin implicarea mea si a altora care pot pune umarul la relansarea unui partid incarcat de istorie si traditie, un partid ce merita sa traiasca. PNTCD a ramas pe fundatia lui Corneliu Coposu. Pe aceasta fundatie si pe doctrina populara se poate construi un proiect colectiv care sa atraga in jurul lui oameni noi, oameni necompromisi, oameni cu cariere solide, oameni care vor initiative in care sa creada, oameni cu responsabilitate si curaj. Ii astept in PNTCD pe toti cei care, in orice forma, vor o altfel de politica ce poate exista in Romania asa cum exista in Germania, in Franta sau in Marea Britanie. In aceeasi masura ii astept langa mine pe toti militantii partidelor de centru-dreapta nemultumiti de conducerea actuala a partidelor din care fac parte, oameni de buna-credinta care simt ca alearga pentru o cauza pierduta sau pentru persoane care nu ii reprezinta. Oameni care isi doresc o cariera politica bazata pe munca si pe competenta, nu pe interese de gaşca”, mai afirma Seebastian Bodu.

Partidul National Taranesc Crestin-Democrat l-a invitat in 12 martie pe Sebastian Bodu sa candideze pe lista taranistilor la europarlamentare, acesta declarand atunci ca este onorat, dar ca strange semnaturi pentru o candidatura independenta.

„Sunt placut surprins (de invitatia PNTCD – n.r.), am auzit despre dorinta acestora de a ma invita sa candidez”, afirma atunci Bodu, precizand ca momentan se concentreaza pentru strangerea a 100.000 de semnaturi care sa ii sustina o candidatura independenta la alegerile pentru Parlamentul European.

„Inca nu pot sa dau un raspuns, ma voi gandi şi le voi da un raspuns”, mai spunea Sebastian Bodu.

La inceputul lunii martie, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunta, pe Facebook, ca va candida ca independent pentru un nou mandat in Parlamentul European, dar preciza ca nu va pleca din partid, deoarece nu este „un traseist”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos