Sebastian Ghita se opune EXTRADARII pe motiv ca e PERSECUTAT POLITIC in Romania!

458

În jur de două ore a durat audierea lui Sebastian Ghiţă la instanţa din Serbia. A fost prima înfăţişare din procesul de extrădare şi vine la mai bine de o lună de când fostul deputat a fost capturat în Belgrad. Ghiță a refuzat extrădarea și a declarat că este persecutat politic în România, scrie digi24.ro.

Sebastian Ghiță a refuzat extrădarea în fața magistraților, susținând că a fost persecutat politic, iar avocatul său a cerut înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă – cu cercetarea sa în stare de libertate, cu restrângerea libertății de mișcare, pentru a se asigura că va fi prezent în continuare la procedurile care se vor desfășura la Belgrad.

Audierea lui Sebastian Ghiță a fost secretă. A început la ora 13.30, ora României, și s-a finalizat la ora 15.30. Se așteaptă concluziile autorităților din Serbia.

Potrivit Înaltei Curți din Serbia, Sebastian Ghiță a avut două posibilități: fie să ceară procedură simplificată prin care își dădea acordul să fie extrădat în România, fie putea să conteste motivația procedurii de extrădare, iar în acest caz se demarează o anchetă judiciară în timpul căreia fostul deputat poate să ceară azil politic în Serbia.

Această audiere reprezintă o primă etapă, urmând ca judecătorii din Serbia să analizeze toate documentele din dosar, urmând ca apoi să ajungă în sala de judecată și în final la Ministerul Justiției care va decide dacă Sebastian Ghiță va fi extrădat sau nu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos