Sebastian Lazaroiu devoaleaza culisele scandalului Iliescu-Le Figaro! „Dragnea a luat foc si l-a sunat pe descreieratul de Codrin Stefanescu”

296

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, explica ce se ascunde in spatele scandalului privind declaratiile lui Ion Iliescu pentru revista Le Figaro. Iliescu a negat ca l-a criticat pe Dragnea, dupa care a intervenit propaganda PSD (Antena 3 si RTV) care a acuzat publicatia franceza de „inventii”.

„Poate vi s-a parut straniu scandalul de ieri seara cu interviul lui Iliescu din Le Figaro, dar el arata ceva si-o sa va spun imediat substratul.

Asadar, batranul Iliescu da un interviu pentru publicatia franceza in care face praf PSD, sigur, in stilul lui lemnos, dar un pic mai pe sleau, in tot cazul nimic ce noi sa nu stim deja: degringolada, penalul Dragnea disperat etc. Ce se vede cu ochiul liber deja.

PSD reactioneaza rapid si virulent, ameninta Le Figaro cu tribunalul, Iliescu dezminte ca ar fi spus asa ceva, acuza fake-news, propaganda PSD ia foc ca la comanda, linseaza jurnalistul, da asigurari ca totul e o inventie.

Ciudat, ma gandesc. De ce atata tam-tam pentru un batranel uitat de lume. Iliescu nu mai are nicio influenta in activul PSD. El mai poate ruga pe cate cineva pe acolo pentru vreo nepotica sau protejat sa primeasca vreun post caldut, si nu orice post, dar cam atat. Electoratul cu ‘Iliescu ne-a dat pamant’ s-a cam dus pe alta lume. Un segment foarte mic din alegatorii partidului mai pleaca urechea la ce zice Iliescu, altii nu stiu cine e si altii chiar il detesta pentru sintagma „sarac si cinstit”. De altfel, Iliescu nu mai e presedinte de onoare si partidul s-a si dezis de trecutul fesenist la un congres (de fatada, sigur).

Si-atunci, ce s-a intamplat? De ce Dragnea a reactionat atat de violent?

Pentru ca a luat-o razna, se ia in serios in noua piele de dictator si nu mai suporta criticile, mai ales cele din interior. El n-a mai evaluat efectele nesemnificative ale interviului, pur si simplu a luat foc, ca orice paranoic bolnav de putere si setos de adulatie, l-a sunat pe Codrin (alt descreierat), ala l-a sunat pe Voican-Voiculescu (intermediar al interviului si participant la interviu) si l-a amenintat ca il dau afara de la Institutul Revolutiei (director sinecurist, 7000 de lei pe luna). Voican l-a sunat pe tatucul (ei sunt foarte apropiati), l-a rugat sa dezminta totul ca altfel isi pierde slujba. Iliescu, om bun la suflet, cum il stim, desi stie ca exista inregistrarea, neaga c’ar fi zis ce a zis.

In fine, in toata povestea asta, jenanta desigur in relatia cu o publicatie serioasa, ce mi se pare grav sunt reactia lui Dragnea (disproportionata si malada) si functionarea propagandei (ei nu gandesc, lor li se da in plic inclusiv tonalitatea isteriei). Altfel, o furtuna intr-un pahar cu apa. Un interviu care putea sa aiba un ecou politic de o zi va avea ecou mai multe zile, pentru ca acum Paul Cozighian va pune la dispozitie si inregistrarile si-i va face de rahat pe protagonistii isterici”, a explicat Sebastian Lazaroiu.

O parte a interviului a fost publicata

Jurnalistul Paul Cozighian a dat publicitatii, marti, inregistrarea interviului in care Ion Iliescu afirma ca ”PSD trece printr-o perioada destul de complicata, destul de dificila, destul de confuza”. Iliescu a negat violent, luni, ca ar fi facute aceste afirmatii intr-un interviu pentru Le Figaro.

”PSD trece printr-o perioada destul de complicata, destul de dificila, destul de confuza. E o slabiciune si e pacat, pentru ca PSD e principalul partid, cel mai puternic, partidul care are mari legaturi cu populatia”, se aude clar vocea lui Iliescu pe inregistrarea publicata de g4media.ro.

„Din pacate e o perioada nu prea simpla pentru PSD. Chiar si pentru liderul partidului, care trece printr-o perioada nu prea comoda, asa cum ati vazut”, a mai spus Iliescu.