Secretar de stat responsabil cu dialogul social se ia la întrecere cu Grapini și ”Genunche” la ORORI gramaticale! N-a fost în stare să lege corect nici măcar o singură frază!

175

Încă un reprezentant al neamului certat cu limba română. Vicențiu Dorin Gavril Știr, secretar de stat în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, îi concurează serios pe deja celebrii semianalfabeți:   europarlamentarul  Maria Grapini și ministrul Educației, Liviu “genunche” Pop.

Într-o conferință de presă susținută la Timișoara, Știr a reușit, timp de 10 minute, să înșire cele mai întortochiate fraze, cu mari erori gramaticale, concluzionând despre guvernare, spre stupoarea unor PSD-iști: „acesta este rolul acestui guvern, să nu mai guvernăm singuri. Vrem ca guvernarea să fie..ăăă…și politic și a societății civile”, scrie actualdecluj.ro.

Cum chinuie limba romană un secretar de stat: Nu a putut să lege corect nici măcar o singură frază

Redăm mai jos și alte câteva exemple din discursul secretarului de stat:

”Chiar astăzi voi participa la un program cu „smart City”, mai bine spus „orașul inteligent”, unde implicarea societății civilă va fi una, una importantă. Și vă spun de ce: pentru că noi vrem cu tehnologia care o avem, să creăm un oraș inteligent, dar pe de altă parte, creind acest oraș inteligent, trebuie ca și societatea civilă, ca cetățeanu de rând, să  aibă acel spirit civic ca și el să să ridice la nivelul orașului inteligent, la nivelul tehnologiei. Pentru că pot să vă dau un exemplu simplu. Degeaba noi am creat acuma, punem pubelele, sticle, plastic și așa mai departe, dar dacă noi, cetățeanul, nu știm ca să mergem să punem gunoiul menajer exact cum sunt pubelele, totul nu este făcut într-un mod corect. Pentru că la final, după ce vor fi colectate acele deșeuri, va fi nevoie de oameni pentru sortare, când noi putem face, simplu, să punem deșeuri normal”.

Sursa: b1.ro