Secretarul general al PPE: Nu inteleg acest Guvern de la Bucuresti care se plange tot timpul ca Bruxelles-ul il ataca!

265

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, prezent, luni, la Bucuresti, pentru a se intalni cu liderii PNL, a declarat ca nu intelege acest Guvern de la Bucuresti care se plange tot timpul ca Bruxelles-ul il ataca.

Antonio López-Istúriz White: „Cele mai dure atacuri nu au fost din partea Partidului Popular European, ci din partea lui Frans Timmermans si Guy Verhofstadt. Noi, in cadrul Partidului Popular European, am avut intotdeauna mesajul ca trebuie sa fim pozitivi, trebuie sa aducem mesaje pozitive, trebuie sa promovam interesele Romaniei. Niciodata nu am atacat la Bruxelles Romania asa cum au facut-o ei, socialistii si cei din ALDE. Bruxelles-ul nu ataca pe nimeni. si eu cand eram membru al Guvernului in Spania si aveam doua reforme foarte grele de implementat, primeam de la Bruxelles ghiduri pe care le puteam respecta sau nu, dar niciodata nu am atacat Bruxelles-ul. De aceea nu inteleg acest Guvern de la Bucuresti care se plange tot timpul ca Bruxelles-ul il ataca.

Antonio López-Istúriz White nu crede ca exista vreun pericol ca Bruxelles-ul sa blocheze proiectele Romaniei. „Cred ca Guvernul trebuie sa isi faca treaba. Am impresia ca de multe ori pierd mai mult timp vorbind despre Bruxelles, decat facandu-si treaba”.

Ce anume risca Guvernul Romaniei si Romania in cazul in care se adopta la noi o serie de ordonante de urgenta legate de modul in care au fost date anumite condamnari?

„Au fost alertati de nenumarate ori si, asa cum am mai spus, comentariile lui Frans Timmermans si Guy Verhofstadt au fost intotdeauna mult mai acide pe aceasta tema.

Daca as fi in locul lor as incerca sa vad ce comentarii isca aceste schimbari si as incerca sa vad cum as putea schimba astfel incat sa fie potrivite, sustinute.

Nu este usor sa pui la un loc Parlamentul European, Comisia Europeana, Partidul Socialist, Partidul Popular European, dar toate aceste entitati sunt de acord cu un punct si anume ca Guvernul roman a gresit. Asa ca am vrut sa fac aceasta distinctie clara intre Guvernul Romaniei si populatia Romaniei, pentru ca socialistii care sunt la guvernare au aceasta tendinta de a se amesteca cumva cu poporul si vreau sa fac o distinctie foarte clara. Vorbesc despre Guvernul Romaniei, nu despre populatia Romaniei.

Vreau sa castigam alegerile cu PPE asa cum stiu ca voi castiga cu colegul meu, domnul presedinte Ludovic Orban, in cadrul PNL, nu pentru ca vrem ceva, ci pentru ca facem lucrurile asa cum trebuie.

Prefer ca Guvernul sa functioneze bine, este bine pentru stabilitatea economica, este bine pentru Uniunea Europeana, este mai bine pentru toata lumea.

„In urmatoarele luni vom ajuta presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene pentru ca repet, aceasta este presedintia poporului roman , nu a unui guvern”.

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, a punctat cu privire la o posibila alianta intre PLUS si USR la alegerile europarlamentare, ca este vorba de „un pic de oportunism”.