Sedinta cu scantei in Guvern! Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat! Teodorovici: A luat-o personal si nu stie ce e o echipa!

101

Surse din MAE au declarat pentru ca ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a demisionat vineri, dupa sedinta de Guvern.

Potrivit primelor informatii, ministrul ar fi demisionat deoarece este nemultumit de faptul ca nu primeste sustinere pentru pregatirea preluarii presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, transmite Protv.

Eugen Teodorovici, a relatat, ulterior, la Antena 3, ce s-a intamplat. Totul a degenerat dupa sedinta de Guvern de vineri, cand a fost o discutie intre cativa ministri, iar Negrescu s-ar fi suparat. ”A luat-o personal si da dovada ca nu stie ce e o echipa”, a spus Teodorovici.

”Dupa sedinta de Guvern, a fost o discutie despre parcursul nostru pe care il vom avea. Din pacate domnul Negresu a luat-o personal si da dovada ca nu stie ce e o echipa. Eu am avut discutii si e normal sa se discute. Ma surprinde ca a demisionat, el trebuia sa dea dovada ca e mediator, ca poate pune la aceeasi masa toate discutiile, temele. Nu se supara si pleaca. Se pare ca a plecat suparat, daca a demisionat. Atunci nu a anuntat ca demisioneaza. E un gest reprobabil. El trebuia sa mearga la Bruxelles, saptamana viitoare, il vom inlocui si vom face chiar mai bine. E dovada foarte clara de imaturitate politica. El trebuia sa stea sa isi faca treaba, asa cum a jurat pe Constitutie si pe Biblie.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Recent, premierul Viorica Dancila a afirmat ca Romania este pregatita pentru preluarea si exercitarea acestui mandat, in cadrul caruia vor fi abordate provocari precum: Brexit, viitorul Europei, realizarea unui consens asupra viitorului cadru financiar multianual si vor fi gestionate dosare legate atat de politicile europene traditionale – Politica de Coeziune si Politica Agricola Comuna – dar si cele referitoare la migratie, politica de aparare si terorism.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presa al MAE, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu a afirmat pe 25 octombrie ca Romania este pregatita pentru Presedintia Consiliului Uniunii Europene:

„Romania este pregatita pentru Presedintia Consiliului Uniunii Europene, iar acest lucru este demonstrat de progresele inregistrate in procesul de pregatire a preluarii mandatului, confirmate si prin mesajele transmise public de catre reprezentantii institutiilor europene care au vizitat recent tara noastra. Suntem pregatiti sa facem fata provocarilor existente, respectand traditia presedintiilor precedente si evitand politizarea acestui mandat important pentru tara noastra.”, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.