Badalau, Tudose, Stefanescu, Georgian Pop, Banicioiu sunt pe lista neagra a sefului PSD.

Congresul extraordinar al PSD, convocat la insistentele lui Liviu Dragnea, va avea trei mize: mazilirea unor vicepresedinti care nu-i sunt loiali liderului PSD, ridicarea interdictiilor pentru social-democratii cercetati penal si acordarea unui vot de incredere, simbolic, pentru Liviu Dragnea, care oricum nu poate fi dat jos.

De asemenea, presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, fostul premier Mihai Tudose si Codrin Stefanescu vor fi si ei exmatriculati din PSD.

Mazilirea opozantilor lui Liviu Dragnea este principala miza a Congresului extraordinar al PSD, programat la mijlocul lunii martie. Mai exact, schimbarea unor vicepresedinti in care Liviu Dragnea nu (mai) are incredere. Potrivit unor surse din partid, printre cei cazuti in dizgratie se numara Nicolae Banicioiu si Ionut Vulpescu, fosti ministri in guvernarea Ponta, care au ramas foarte apropiati de fostul premier, aflat acum in razboi deschis cu Liviu Dragnea. Un alt vicepresedinte care va fi trecut pe linie moarta in partid este Georgian Pop, fost presedinte al Comisiei pentru controlul SRI din Parlament, functie care acum ii aduce ghinion: Liviu Dragnea il suspecteaza ca e prea apropiat de serviciile de informatii.

Sursa: aktual24.ro