Șefa comisiei de anchetă îi face program lui Augustin Lazăr! Ministerul Public îi dă peste cap agenda PSD-istei!

432

Procurorul general, Augustin Lazar, nu stie nimic despre o eventuala intalnire la Ministerul Justitiei cu reprezentanti ai comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile din 2009.

Ministerul Public o contrazice astfel pe Consuela Florea, care anuntate luni dupa-amiaza ca intalnirea ar fi fost initiata chiar de procurorul general.

„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, nu are cunostinta despre o asemenea intalnire la Ministerul Justitiei si cu atat mai putin despre obiectul acesteia.

Mentionam insa faptul ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie isi exprima disponibilitatea pentru dialog in conformitate cu atributiile specifice functiei si dispozitiilor legale in vigoare”, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

Presedintele comisiei de ancheta, Oana Consuela Florea, a sustinut luni declaratii de presa in care a precizat, printre altele, ca va discuta in aceasta saptamana cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar si cu procurorul general Augustin Lazar, subiectul fiind informatiile din dosarul clasat pe care seful Parchetului General a refuzat sa il trimita Comisiei.

„Am avut o discutie cu dl Toader, m-a informat cu privire la faptul ca procurorul general a initiat, dorit acest dialog. Aceasta discutie va avea loc in cursul acestei saptamani (…) Domnul Tudorel Toader isi va exercita rolul de mediator si in cursul acestei saptamani Biroul Comisiei de ancheta va avea o intalnire cu procurorul general (…) pentru discutii pe tema dosarului clasat solicitat de Comisia noastra”, a declarat deputatul PSD.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos