Sefa Curtii Supreme ii raspunde lui Dragnea: La ICCJ se respecta legea si judecatorii respecta legea cu orice risc!

338

Presedinta ICCJ Cristina Tarcea a raspuns marti acuzatiilor presedintelui PSD Liviu Dragnea conform carora la instanta suprema nu se respecta legea, cu referire la reglementarea completelor de cinci judecatori, afirmand ca la Inalta Curte se respecta legea si in tara asta sunt judecatori care respecta legea cu orice risc.

„La Inalta Curte se respecta legea si in tara asta sunt judecatori care respecta legea cu orice risc”, a declarat Tarcea, referindu-se la acuzatiile liderului PSD, al carui apel in dosarul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman in care a fost vondamnat la trei ani de inchisoare va fi judecat in 8 octombrie, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecatori P1 – Penal condus de vicepresedintele instantei supreme Iulian Dragomir.

Presedinta ICCJ a precizat ca Legea 207/2018 de modificare a Legii de organizare judiciare „incontestabil este de imediata aplicare, Inalta Curte o aplica inca din iulie 2018, dar aplicarea imediata a legii presupune si respectarea obligatiilor pe care legea le impune in ceea ce priveste termenul, data la care acea obligatie trebuie indeplinita”.

„Or legea este incontestabil si lipsita de orice echivoc: la inceputul fiecarui an”, a conchis Tarcea, citata de news.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca se urmareste sa fie ”bagat la puscarie” de un complet de la ICCJ facut cu incalcarea legii. El se declara convins ca nu e vreo instanta care sa reziste la presiunile de condamnare a sa.

”Vor sa ma bage la puscarie cu un complet facut cu incalcarea legii. Legea spune ca presedintii completelor sunt repartizati aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca sa desemneze doua complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

Luni, Dragnea a anuntat ca a vorbit cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa faca demersuri in legatura cu desemnarea completelor de 5 judecatori de la ICCJ.

”I-am transmis domnului ministru Toader, i-am vorbit despre acest subiect si l-am rugat sa se gandeasca daca nu cumva dumnealui, pentru ca este totusi un specialist in genul asta de spete, daca nu cumva dumnealui, prin Guvern, poate sa faca acest demers”, a afirmat Dragnea, intrebat despre o solicitare de sesizare a CCR pe acest subiect.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos