Seful PSD, de ce fuge, de aia nu scapa! Exceptia care il putea scapa pe Dragnea de al doilea dosar penal a fost respinsa azi de CCR!

348

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, marti, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu ce viza sintagma „indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu”, ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, iar in ceea ce priveste stabilirea unui prag minim peste care abuzul in serviciu sa fie considerat infractiune, CCR arata ca acest lucru nu intra in sarcina sa, anunta News.ro, citand surse din cadrul Curtii Constitutionale.

La sfarsitul lunii martie, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis cererea invocata de Bombonica Prodana privind sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie de neconstitutionalitate a unui articol din Codul penal care reglementeaza infractiunea de abuz in serviciu, scrie aktual24.ro.

Exceptia de neconstitutionalitate se refera la dispozitiile art.248 Cod penal anterior, corespondent in art. 297 alin.1 noul Cod penal si art. 132 din Legea nr.78/2000.

Bombonica Prodana a fost trimisa in judecata de DNA cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, la data comiterii faptei aceasta fiind coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman.

In acelasi dosar, a fost trimis in judecata si Liviu Dragnea, care este acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.