Seful PSD, ”pune iar tara la cale” pe Whatsapp! Satul de anchetele celor de la Rise Project, Dragnea le-a scris jurnalistilor pe Whatsapp ca-i va da in judecata pentru HARTUIRE!

499

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat o nouă anchetă despre Liviu Dragnea și presupusele sale afaceri din Brazilia. Ziariștii au publicat informații despre toate vizitele făcute de Dragnea în Brazilia alături de mai mulți presupuși parteneri de afaceri, dar și cu fosta sa secretară, cea care, susțin cei de la Rise Project, îi este acum iubită.

Astfel, ziariștii susțin că ”Dragnea a aterizat pe aeroportul din Fortaleza, în seara zilei de 16 februarie 2009, alături de Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș. Dragnea, șeful PSD, avea să fie condamnat pentru fraudă la referendum, dar și să devină unul dintre cei mai puternici politicieni din România. Comana urma să fie acuzat de către DNA de păgubirea bugetului public cu mari sume de bani și să sfârșească spânzurat în toaleta unui avion, iar Gheorghiaș avea de administrat, cel puțin pe hârtie, Tel Drum, firmă de pe urma căreia a beneficiat familia Dragnea și care a jonglat cu sute de milioane de euro, bani publici.

Dragnea era la acea dată președintele Consiliului Județean Teleorman, avea dreptul la pașaport diplomatic iar acest voiaj a fost unul dintre primele în lunga serie de călătorii pe care le va face spre Fortaleza până în 2016.

Tot Rise Project titrează că pe 13 decembrie 2013, Mugurel Gheorghiaș a intrat în Brazilia alături de secretara lui Dragnea, Irina Alexandra Tănase. Liviu Dragnea a ajuns și el la o zi după cei doi. Irina Tănase devenise secretara politicianului cu două luni și jumătate mai înainte, pe 1 octombrie 2013. Dragnea era la acea dată ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și vicepremier în guvernul Ponta. Conform declarațiilor de avere depuse la MDRAP, Irina Tănase a lucrat din 2012 până în 2013 la firma Asesoft International SA, companie controlată de fugarul Sebastian Ghiță, pe atunci parlamentar PSD.

 

După ce presa de scandal a scris în 2016 că aceasta este amanta lui Liviu Dragnea, contul de Facebook al Irinei Tănase a dispărut.

Cuplul Irina Tănase-Dragnea a descins împreună la Fortaleza de cinci ori. Într-un caz, au făcut joncțiunea la plecare și cu Mugurel Gheorghiaș. Cei trei au părăsit împreună Brazilia pe 8 ianuarie 2015, după ce ce au făcut revelionul acolo. Anterior, Irina Tănase și Dragnea sosiseră împreună în Fortaleza pe 24 decembrie 2014 în timp ce Gheorghiaș a venit după Crăciun, pe 27 decembrie. În total, Irina Tănase a vizitat Fortaleza de șase ori între 2013 și 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea și o dată în cea a lui Gheorghiaș.

 

La șase săptămâni după ce trio-ului Dragnea-Irina Tănase-Gheorghiaș a ieșit din Brazilia, mai precis pe 24 februarie 2015, Costel Comana și-a făcut ultimul check-in. Afaceristul român, care la acea dată fusese deja luat în colimator de DNA, a decolat din Fortaleza la orele 23:18 cu o cursă a companiei columbiene Avianca. A doua zi a fost găsit spânzurat în toaleta avionului care trebuia să-l ducă în Costa Rica. Conform presei din această țară, Comana a fost acompaniat în zborul fatidic de prietena sa, Felicia Purcăreanu. Aceasta este din Chișinău însă s-a stabilit la Brașov și deține pașaport românesc. Ea a intrat, începând cu 2011, de zece ori în Brazilia, de patru ori împreună cu Costel Comana. Ea a petrecut săptămâni în șir cu acesta la Cumbuco în Casa Grande, același loc unde și-a petrecut și Dragnea vacanțele dar și într-un apartament de lux situat pe malul mării.”, scrie Rise Project.

 

După publicarea anchetei, Liviu Dragnea i-a anunțat pe cei de la Rise Project că îi dă în judecată pentru hărțuire, încălcarea dreptului la viața personală și intimitate, dar și pentru încălcarea legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

content-image

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos