Mai mult

  Semnele unei noi crize economice: „De la momentul crizei economice, e prima dată când veniturile fiscale au scăzut faţă de anul anterior”

  9,536FaniÎmi place

  Presedintele Klaus Iohannis s-a pus in garda dupa un an si jumatate de guvernare PSD-ALDE la vederea cifrelor care indica starea economiei. Din analiza presedintelui, pe care au simtit-o si romanii de rand, desi salariile au crescu teoretic, puterea de cumparare a scazut. Cresterea RORBOR si implicit a ratelor la creditele in lei, dar si inflatia galopanta sunt factori care pot destabiliza Romania pentru generatii intregi.

  „O constatare pe care am mai făcut-o programul de guvernare PSD, de la început s-a aflat pe contrasensul unei logici economice elementare.

  PSD a propus românilor pe de o parte, scăderea taxelor şi impozitelor, o acţiune începută acum doi ani cu scăderea TVA – pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri au spus ei, autostrăzi, şcoli au spus ei.

  Această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică care a fost propusă de PSD.

  Trebuie să vedem cât va ţine această iluzie creată de PSD. În privinţa creşterilor salariale, a reuşit o contraperformanţă rară – până şi cei cărora le-au crescuct salariile sunt nemulţumiţi.

  Nu vedem nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale.

  Lumea se întreabă de unde vin aceşti bani pentru anumite creşteri care s-au realizat.

  PSD amanetează viitorul ţării, creşte salarii şi pensii şi neglijează investiţii importante.

  Bugetul naţional e supus unei presiuni imense.

  La niciun capitol veniturile nu au ajuns la nivelul programului, a celui prezentat tot de Guvern.

  Acest lucru arată ceva trist: PSD e incapabil să ţină ordine în finanţele publice. După trei prim ministri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect e incertitudinea, un comportament tot mai costisitor pentru contribuabilul român.

  De la momentul cirzei economice, e prima dată când veniturile fiscale au scăzut faţă de anul anterior.

  Veniturile din impozitul pe profit au scăzut faţă de trimestrul intai al anului trecut. E reflectarea faptului că economia duduie, dar la bugetul statului duduie numai cheltuielile.

  Veniturile din TVA – nerealizarea faţă de program e de 9%.

  Veniturile din accize reflectă cel mai bine degringolada. Colectarea de către ANAF e la 12% faţă de program.

  Chiar dacă românii plătesc preţuri mai mari pentru aproape tot, statul nu realizează nici străzi, nici spitale, nici şcoli.

  E inadmisibil ca fondurile europene să nu facă parte din priorităţile Guvernului.

  România e în procedura privind deviaţia semnificativă a deficitului bugetar. România face obiectul procedurii europene în acest sens.

  Invit să îşi revină – pe guvernanţii PSD. Per ansamblu, o evoluţie total, total nesatisfăcătoare a finanţelor publice.

  E imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi. Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună”.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...