Senatori si deputati gasiti in incompatibilitate de ANI! Vezi LISTA COMPLETA

551

1rmrmZece senatori si 22 de deputati au fost gasiti in incompatibilitate de ANI pentru ca au detinut si alte functii, unii fiind sunt suspectati si de fals in declaratiile de interese.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cei 22 deputati si 10 senatori au incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor. De asemenea, in cazul unora dintre acestia exista indicii privind posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii.

Vezi AICI LISTA COMPLETA!

Astfel, ANI a constatat ca au fost in incompatibilitate deputatii Dorel Covaci, Stefan Petru Dalca, Ion Dinita, Anton Dobos, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tamaian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Stefan Thuma Hubert si Catalin Daniel Zamfir.

De asemenea, ANI a stabilit ca sunt in incompatibilitate deputatii Petre Roman, Florin Ciurariu, Cornel George Comsa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihaila, Ioan Moldovan, Szolt Molnar, Marian Catalin Radulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Scheau si Miron Alexandru Smarandache.

In incompatibilitate au fost si senatorii Sorin Iliesiu, Petru Ehegartner, Sebastian Grapa, Liviu Titus Pasca, Matei Suciu, Stefan Liviu Tomoioaga si Ionut Zisu.

ANI a mai stabilit ca sunt in incompatibilitate senatorii Laszlo Attila Klárik, Dumitru Marcel Bujor si Mihai Nita.

Potrivit ANI, cei 22 deputati si 10 senatori au avut sau au, simultan, calitatea de parlamentar si pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru in consiliul de administratie la firme ori de titlular persoana fizica autorizata.

In cazul senatorului Matei Suciu si al deputatilor Ion Ochi, Anton Dobos si Dorel Covaci a fost sesizat si Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, petnru posibile falsuri in declaratiile de interese, prin nementionarea calitatilor si functiilor detinute la firme.

Conform prevederilor Legii 161/2003, calitatea de deputat si senator este incompatibila cu functiile de „administrator”, „membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale”, „calitatea de comerciant persoana fizica”, sau cu „functia de reprezentant al statului in adunarile generale ale societatilor comerciale”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos