Senatorii au respins propunerea privind acordarea a 500 de lei pentru nou-nascuti!

727

1votatSenatorii au respins propunerea privind acordarea unui ajutor financiar de 500 de lei mamelor pentru fiecare nou-nascut, potrivit agerpres.ro.

Senatul a respins acest proiect cu 84 voturi „pentru”, 16 „impotriva” si 15 abtineri.

Punctul de vedere al Guvernului a fost prezentat in sedinta de plen de secretarul de stat Georgeta Bratu, care a spus ca un proiect similar a functionat in perioada 2007 – 2010, denumit atunci „trusoul pentru nou-nascuti”.

„Avand in vedere ca proiectul de act normativ nu este in concordanta cu Legea 272 privind asistenta sociala, in sensul ca toate beneficiile se raporteaza la indicatorul social de referinta si efortul financiar suplimentar de peste 100 milioane lei, Guvernul nu sustine propunerea legislativa”, a declarat secretarul de stat.

Pe de alta parte, senatorul PDL Dumitru Oprea a criticat faptul ca luni s-a votat procedura de urgenta pentru cresterea salariilor pentru primari, viceprimari, presedinti de consilii judetene si vicepresedinti, in schimb pentru trusoul nou-nascutilor nu se gasesc bani.

„Ieri (luni – n.r.) a fost procedura de urgenta pentru cresterea salariilor la primari, la viceprimari, presedinti de consilii judetene si vicepresedinti. Sper ca, atunci cand o sa vina in procedura de urgenta propunerea, sa se prezinte la fel fisa financiara, ca de fapt si la Inspectoratul de Stat in Constructii, unde ministrul are libertatea sa faca posturi si sa le creasca si sa le sporeasca, dar nu am vazut fisa financiara. Si acum, pentru alocatia copiilor, ce argument ca nu e fisa financiara? Dar pentru celelalte propuneri exista?”, a intrebat senatorul democrat-liberal.

In timpul dezbaterilor, senatorul PP-DD Haralambie Vochitoiu i-a indemnat pe senatori sa nu trateze proiectul de lege ca pe un proiect al Opozitiei.

„Stiu ca si acest proiect de lege va cadea datorita votului majoritar USL. Stiu ca si de data aceasta copii romanilor vor ramane doar cu sansa de a fi mancati de caini si nu de a primi o alocatie mai mare. (…) Nu este un proiect de lege demagogic, el apartine reprezentantilor PP-DD si poate veti considera ca vom gasi si resurse”, a aratat Vochitoiu.

Senatul este prima camera sesizata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos