Seful dispozitivului de jandarmi care a actionat in Piata Victoriei in 10 august si actualul inspector general al Jandarmeriei Romane, maior Laurentiu Cazan si colonelul Ionut-Catalin Sindile, au fost audiati, marti, in Comisia de Aparare din Senat, in cazul violentelor din 10 august de la protestul diasporei.

Senatorii PNL au intrebat de ce au fost secretizate documentele si rapoartele de la interventia din 10 august, daca s-a intervenit legal, cine a facut planul de actiune si de ce s-a cerut suplimentarea cu forte de jandarmi din tara.

Senatorul PSD serban Nicolae a avut o iesire necontrolata la adresa unui senator din Opozitie, in cadrul audierilor pe tema protestelor din 10 august.

Social-democratul a intrerupt un senator din Opozitie care voia sa ceara detalii de la seful Jandarmeriei privind dezinformarile pe tema ranilor jandarmeritei atacte de un grup de barbati, in timpul protestelor din Piata Victoriei.

serban Nicolae a declarat: ”Va doresc sa aveti o persoana de sex feminin in familie care sa fie lovita precum jandarmerita, sa vedem daca mai sunteti asa ingrijorat de dezinformari”.

La audierile din Comisia de Aparare a Senatului au fost prezentI: ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, seful Jandarmeriei, Ionut Sindile, si seful Jandarmeriei Bucuresti, Laurentiu Cazan.