Serban Nicolae, PSD-istul care mananca CORUPTIE pe paine, il ataca pe procurorul general al Romaniei: ”D. Lazar nu pierde niciun prilej de a se expune ridicolului!”

479

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Serban Nicolae, l-a atacat pe procurorul general, Augustin Lazar, dupa ce acesta a spus ca magistratii „nu au ce cauta” in comisii parlamentare de ancheta, cu referire la comisia care va ancheta alegerile prezidentiale din 2009.

„Nu este foarte lamurit cat trebuie sa vorbeasca si cat trebuie sa se abtina. (…) Ajungem intr-o zona de ridicol si dl Lazar nu pierde niciun prilej de a se expune ridicolului. (…) Dl Lazar sa se ocupe de ce are de facut ca procuror general platit cu 300 de milioane de lei vechi pe luna si sa lase Parlamentul”, a spus senatorul PSD despre Augustin Lazar.

Anterior, procurorul general a spus ca magistratii pot fi verificati doar de un alt magistrat, scrie ziare.com.

„Dupa parerea mea, magistratii nu au ce cauta in astfel de comisii. Magistratii pot fi verificati si audiati doar in cadrul legal al audierii de catre un alt magistrat. In ceea ce priveste Parlamentul, desigur ca Parlamentul va hotari ce are de facut conform competentelor sale”, a spus Lazar, citat de Agerpres si preluat de Antena 3.

Conducerea Parlamentului a aprobat, joi, infiintarea Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din anul 2009.

Saptamana trecuta, presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu, au anuntat ca „sustin infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential”.

Dragnea si Tariceanu „au convenit sa solicite Parlamentului infiintarea” unei astfel de comisii de ancheta, sustinand ca, dupa declaratiile lui Dan Andronic „sunt puse in discutie principii ale statului democratic si ale statului de drept, dar si incalcarea principiului separarii puterilor in stat prin posibila interventie nelegitima a unor institutii in deturnarea procesului electoral”.

Amintim ca, tot saptamana trecuta, Comisia de Control SRI din Parlament a decis sa il cheme saptamana viitoare la audieri pe jurnalistul Dan Andronic dupa ce acesta a publicat in Evenimentul Zilei un articol in care sustine ca SRI s-ar fi implicat in castigarea celui de-al doilea mandat prezidential de catre Traian Basescu.

Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, sustine ca ar fi fost direct implicati fostii capi ai SRI Liviu Maior si Florian Coldea, dar si procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Afirmatiile jurnalistului au fost preluate si intens dezbatute de anumite surse din mass-media, asa ca subiectul a fost abordat, marti, si in sedinta Comisiei pentru Controlul SRI, dupa cum a confirmat presedintele comisiei, Adrian Tutuianu: „Nu avem in articolul publicat elemente suficiente care sa contureze o implicare a SRI in procesul electoral, dar am considerat util sa il invitam pe Dan Andronic in cursul saptamanii viitoare la audieri, pentru a veni cu date si informatii precise”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos