Si UE le taie craca borfasilor! Daca legile justitiei vor fi adoptate in forma propusa de PSD-ALDE, UE inchide robinetul finantarilor europene!

343

Comisia Europeana a propus miercuri, intr-o initiativa fara precedent, „restrangerea accesului la fondurile UE” pentru tarile membre care incalca statul de drept, conform proiectului de buget comunitar pentru perioada 2021-2027.

„Propunem un nou mecanism care va permite protejarea bugetului in functie de riscurile legate de deficiente ale statului de drept”, a explicat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in Parlamentul European.

„Este vorba de un mecanism cu aplicare generala, deoarece nu vizeaza anumite state membre”, a spus el.

”Respectarea statului de drept reprezinta o conditie prealabila esentiala pentru buna gestiune financiara si pentru eficacitatea finantarii din partea UE. Comisia propune, prin urmare, un nou mecanism care sa protejeze bugetul UE de riscurile financiare legate de deficientele generalizate care afecteaza statul de drept in statele membre”, se arata intr-un comunicat al CE.

Practic, cu ajutorul noilor instrumente propuse, Uniunea va putea sa suspende, sa reduca sau sa restrictioneze accesul la finantarea din partea UE in mod proportional cu natura, gravitatea si amploarea deficientelor care afecteaza statul de drept. O astfel de decizie ar urma sa fie propusa de Comisie si adoptata de Consiliu prin vot cu majoritate calificata inversa.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos