Nicoleta Nicolicea, sotia deputatului PSD Eugen Nicolicea, fosta jurnalista la ziare tabloid, a fost numita la inceputul anului sef de serviciu in cadrul Transgaz, unde va gestiona un proiect de 560 de milioane de euro. Tot la Transgaz a fost angajata, in decembrie, si sotia deputatului ALDE Andrei Gerea. Nicoleta Nicolicea va fi sefa peste Unitatea de Management care se ocupa de implementarea proiectului sectiunii romanesti a gazoductului Bulgaria – Romania – Ungaria – Austria (BRUA), care va interconecta retelele de gaze naturale din cele patru state, investitie estimata la 560 milioane euro, a dezvaluit Profit.ro. Potrivit declaratiei sale de avere depusa la numirea in functie, datata 14 februarie 2017, Nicoleta Nicolicea a lucrat si anul trecut la Transgaz, pe o functie neprecizata, in care a incasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, in medie circa 3.900 lei pe luna, plus diurne de deplasare si tichete de masa in valoare de 9.215 lei. Aceste informatii nu corespund insa cu cele din ultima declaratie de avere a sotului Eugen Nicolicea, din 18 ianuarie 2017, unde se mentioneaza ca Nicoleta Nicolicea a incasat anul trecut in total 25.346 lei (circa 2.100 lei pe luna) din salariul de consilier la Guvern, plus drepturi de autor de 8.835 de lei ca ziarist.

Nicoleta Nicolicea a fost jurnalista la ziarele National si Click!, apoi, dupa casatoria cu deputatul PSD, a primit mai multe sinecuri. A trecut prin Consiliul de Administratie al TVR, pe la Posta Romana, iar in 2014 a fost numita consilier la Cancelaria premierului Victor Ponta, in timp ce sotul sau, Eugen Nicolicea, era ministru pentru relatia cu Parlamentul. La inceputul lunii aprilie, Eugen Nicolicea a propus modificarea Codului Penal, astfel incat functionarii publici sa-si poata angaja rudele fara a mai fi acuzati de conflict de interese. „Evident daca iti angajezi o ruda proasta in dauna unui tanar care este competent, este un prejudiciu pentru ca ulterior activitatea institutiei merge mai rau. Daca alegi o ruda geniala care a luat Premiul Nobel in dauna unui prostau care nu e ruda cu tine, evident ca nu e niciun conflict de interese“, a explicat Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii cu cele mai multe mandate. Eugen Nicolicea este neintrerupt in Parlament din 1992, ca deputat PSD si UNPR.

In decembrie 2016, compania Transgaz a angajat-o si pe Ayen Gerea, sotia fostului ministru al Energiei in guvernul Ponta, Andrei Gerea, in prezent deputat ALDE. Ea a fost numita pe postul de specialist in relatii publice, desi anterior gestiona doar o mica firma din domeniul auto. Potrivit declaratiei de avere a lui Andrei Gerea, publicata in noiembrie ca urmare a candidaturii sale pe lista ALDE Arges pentru Camera Deputatilor, Ayten Gerea figura ca administrator al Valahia Investments SRL, dealer auto in Pitesti, cu un venit de 54.000 lei, si consultant marketing la Romaqua SA, companie din domeniul apelor minerale, cu un venit de 27.268 lei. La Valahia Investment SRL, Andrei Gerea este unic asociat, potrivit declaratiei de interese. Andrei Gerea a fost ministru in Guvernul Ponta de doua ori: ministru al Economiei, in perioada octombrie 2013- martie 2014, si ministru al Energiei, in perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, scrie Adevarul.