Premierul Viorica Dancila a parasit Palatul Victoria in jurul orei 13:30 fara nicio reactie dupa ce inainte cu doua ore presedintele Klaus Iohannis ii solicitase public demisia afirmand ca nu „face fata functiei” si si-a incalcat juramantul depus preferand in schimb doar sa execute ordinele venite de la partid.

La aproape 3 ore de la bomba lansata de presedintele Klaus Iohannis, nici premierul Viorica Dancila, nici presededintele PSD, Liviu Dragnea, sau vreun alt membru de la varful partidului nu a avut o reactie oficiala pe solicitarea presedintelui.

„Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dancila jura sa respecte Constitutia, legile tarii. Inseamna nu doar ca se respecta si pricipiul colaborarii loiale, se respecta deciziile Curtii Constitutionale. Doamna Dancila a preferat sa executele ordinele de la partid. Eu retrag doamnei Dancila sprijinul acordat. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania, de aceea solicit public demisia doamnei Dancila”, a afirmat Iohannis, vineri.

Sursa: b1.ro