Social democratii tin cu dintii de pensiile speciale! Fostul ministru al Educatiei „Genunche” si scandalagiul Bacalbasa, cei mai aprigi sustinatori ai pensiilor speciale!

863

Eliminarea pensiilor speciale agita spiritele si in PSD, mai multi parlamentari din garda veche a partidului fac presiuni pentru ca acestea sa nu fie anulate.

In sedinta reunita a grupurilor PSD din Senat si Camera Deputatilor, pesedistii din garda veche sai certat ci cei mai tineri pe tema pensiilor speciale.

Surse din PSD citate de Europa Libera au declarat ca printre cei care au luat cuvantul in favoarea pensiilor speciale pentru parlamentari se numara Liviu Pop, Nicolae Bacalbasa si Cristian Dumitrescu. Acestia au incercat sa-si convinga colegii sa nu voteze eliminarea pensiilor speciale in cazul alesilor, apeland la argumentul ca si europarlamentarii beneficiaza de astfel de beneficii dupa ce isi termina mandatul.

Cei mai vehementi pentru eliminarea pensiilor speciale au fost cei din tanara garda a PSD.

„Nu putem iesi din logica electorala pentru ne aflam in ani electorali. Daca un membru PSD iese si spune ca sustinem pensiile speciale, va garantez ca nu ne mai spala nici zece ape. Sunt cateva sute de mii de membri care isi iau bobarnace din cauza acestui subiect. Suntem 35 de parlamentari tineri care sunt convinsi ca cineva oricum va scoate pensiile speciale, daca nu acum, peste cativa ani”, a spus Daniel Suciu, potrivit unor surse participante la sedinta.

Imediat, a luat cuvantul liderul de grup din Camera Deputatilor, Alfred Simonis, care a incercat sa-i reduca la tacere pe cei din vechea garda.

„​Din masuratorile care ne arata de ce am pierdut alegerile europarlamentare, pe primul loc se situeaza recursul compensatoriu. L-au votat toti, dar l-am decontat noi. Al doilea motiv pentru care am pierdut alegerile europarlamentare sunt aceste blestemate pensii speciale. De doi ani si jumatate stam si blocam dezbaterile pe acest subiect. Nu am vazut magistratii sau militarii iesind si sa sustina punctul nostru de vedere”, a fost pozitia deputatului Simonis.

Desi face parte din generatia noua, Adrian Solomon, deputat PSD din judetul Vaslui, a pledat pentru mentinerea pensiilor speciale. El le-a amintit colegilor de partid ca nici PDL nu a reusit sa modifice Statutul deputatilor si senatorilor si nici liberalii nu vor avea succes.

„De ce nu preluam mesajul ca pensiile speciale exista si in Parlamentul European?”, a intervenit Liviu Pop.

Marcel Ciolacu a avut ultimul cuvant de spus si le-a transmis parlamentarilor ca PSD nu trebuie sa mai sustina pensiile speciale pentru parlamentari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos