Sociologul ”bătăuș” are un mesaj ferm pentru Dragnea și Tăriceanu: nici votați în scârbă nu ajung în turul II la prezidențiale!

1008

Sociologul Mirel Palada publică datele unui sondaj în care arată cum stau Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, la capitolul încredere. Dacă Tăriceanu se bucură de o încredre de 17%, Liviu Dragnea are doar 9%, motiv pentru care sociologul consideră că cei doi nu au nicio șansă la prezidențiale, pentru că ar trebui să aibă măcar 25% pentru a putea avea șanse reale în turul II.

”De ce e important să măsori încrederea? Pentru că e precursorul votului.

E o condiție necesară, dar nu și suficientă. Însă clar necesară. Cu mici excepții specifice votului negativ, nu prea poți să primești votul dacă votantul nu are încredere în tine.

În această logică de excluziune, dacă nu ai cel puțin 20%-25% încredere din total populație, e foarte greu să ai succes în turul doi.

De ce spun asta ? Pentru că la vot în turul doi vin de regulă 60% din total votanți. Ca să câștigi, trebuie să obții cel puțin 50% din aceștia. Adică jumătate din 60%. Adică 30% din total populație. Repet: DIN TOTAL POPULAȚIE.

Încrederea o măsurăm din total populație. Votul se măsoară din cei care vin la vot. De aceea am găsit de cuviință să fac această precizare, să înțelegeți de ce e așa de important nivelul ăla.

Și acuma revenim la posibilii noștri candidați despre care se face vorbire zilele astea.

Păi dacă ai încredere 7%, cum are Dragnea, sau 17%, cum are Tăriceanu, cum crezi că poți să faci saltul așa ușor spre 25%-30%, chiar și cu o mașinărie mare de partid în spate, care să zicem că te votează în scîrbă, că trebuie?

De aceea eu personal cred că nici Dragnea, nici Tăriceanu nu au așa de mari șanse să cîștige președinția României. Pentru că ambii sunt departe de pragul necesar de măcar 25% încredere din total populație”, arată Mirel Palada, pe pagina personală de Facebook.

content-image

content-image

Sursa: stiripesurse.ro