Șoferul devenit demnitar peste noapte, susține cu rânjetul pe buze într-un interviu Euronews că arestarea persoanelor corupte e un abuz!

478

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, intr-un interviu acordat postului Euronews, ca persoanele corupte nu ar trebui sa fie arestate, catalogand acest lucru drept „un abuz”.

Serban Nicolae a condamnat „tactica agresiva a arestarii preventive” in cel mai recent raport al Euronews despre reformele juridice din Romania, in cadrul unui interviu filmat si postat pe Facebook.

„Daca aveti o persoana corupta, un oficial de rang inalt, nu trebuie sa arestati acea persoana, ci trebuie sa adunati dovezi. Arestarea preventiva nu este sanctiunea. Este ca un fel de a arata puterea procurorilor, este ca o judecata de strada.

Daca oamenii vad un oficial de rang inalt incatusat, cu mainile legate, in fata camerelor, in miezul noptii, unii oameni simt un fel de satisfactie, precum in Roma antica – cu gladiatorii in arena.

Dar acesta nu este un sistem juridic, este o razbunare, este o lupta politica, este abuz, este de asemenea coruptie”, a spus Serban Nicolae.

Sursa: comisarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos